E-sigaretter har vært forbudt i Thailand siden 2014, men det er mange turister som ikke har fått med seg forbudet.

En fransk kvinne, som var på familieferie i Phuket, ble nylig stanset av politiet mens hun satt bakpå en scooter med sin forlovede.

Politiet reagerte ikke på kjøringen, men på det kvinnen hadde i hånden, skriver Thai Visa The Nation.

Kvinnen ble arrestert og tatt med til Karon politistasjon. Her ble passet hennes konfiskert og hun ble ilagt en bot på 40.000 baht.

Fengslet og utvist

Kvinnen skal ha nektet å betale boten. Hun ble dermed fengslet, men løslatt mot en kausjon på 100.000 baht.

Saken hennes kom raskt opp for Phuket Provincial Court, der hun ble dømt for lovbrudd.

Den franske kvinnen ble sendt videre til Phukets immigrasjonskontor, der hun trodde hun skulle få tilbake passet. Men her fikk hun beskjed om at hun ble sendt til Bangkok og utvist.

Tydelig reiseinfo

Bare i fjor reiste over 120.000 nordmenn til Thailand, og mange kjenner trolig ikke til forbudet mot e-sigaretter og de strenge straffene.

Utenriksdepartementets reiseinformasjon står det tydelig at det er forbudt å innføre e-sigaretter til Thailand.

– Den som importerer forbudte varer til Thailand kan dømmes til fengsel i maksimum ti år eller til bøter tilsvarende fem ganger verdien av den importerte varen, står det på UDs sider.

Forbudt i Norge

E-sigaretter med nikotin er foreløpig forbudt å selge i Norge, ifølge Helsedirektoratet, men elektroniske sigaretter uten nikotin kan selges med 18-årsgrense.

I desember 2016 vedtok Stortinget å oppheve forbudet, og endringene er forventet å tre i kraft i løpet av 2019.

​E-sigaretter er mindre skadelig enn tobakksrøyking, men ikke uten helserisiko, ifølge Folkehelseinstituttets rapport «Helserisiko ved bruk av e-sigaretter».