Northug blir helt satt ut: – Dette er flaut

Når Frida Karlsson får se sanghyllesten fra den norske skikongen blir det litt for mye.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da bronsevinner Frida Karlsson (19) besøkte Camp Seefeld etter lørdagens tremilsbragd, fikk hun se hyllesten hun fikk av Petter Northug og co under rennet.

«Världens bästa Karlsson» ble det sunget, og Northug tok det bittelitt lenger enn resten.

– Dette er flaut, faktisk, sier Northug nå Karlsson får se klippet.

Se sangen og reaksjonen over!

– Det er vakkert, ler Karlsson etter å ha sett hyllesten.

Svensken ble også møtte med hyllest da hun ankom Camp Seefeld.

– Det er bare å ta av seg det som er av klær og hatter, sier Niklas Dyrhaug.

– Kan ta over dronningstempelet

Karlsson var også glad for å treffe sitt store forbilde Petter Northug. Den norske langrennskongen ga supertalentet noen råd på veien, etter at hun sikret seg tre medaljer i sitt første mesterskap.

Det ble gull på stafetten, sølv på 10 km klassisk og til slutt bronse på søndagens tremil.

– Først vil jeg si at dette er veldig imponerende. Ett verdenscuprenn før dette, og hun tar med seg tre medaljer i sitt første seniormesterskap. Når Frida går skirenn, så går hun veldig smart og hun går veldig bra på ski. Hun er i en alder der hun kommer til å utvikle seg bare ved at hun blir eldre, så jeg håper bare at Frida fortsetter med det hun har gjort så langt, sier Northug.

– Utfordringen nå blir at alle vil dra litt i Frida og ha en bit av henne. Hun må stille opp her og der. Hun må bare holde seg til planen og gjøre det hun har troen på, så tror jeg Frida kan ta over dronningstempelet Therese har hatt i mange år, fortsetter han.

Karlsson selv må nok regne med å få en stor økning i oppmerksomhet etter sitt store gjennombrudd.

– Ja, jeg har fått mange nye følgere på Instagram, ler hun.

– Jeg har vært litt i boblen her i Seefeld, så jeg har ikke merket så mye til det som jeg kanskje vil gjøre når jeg kommer tilbake til Sverige, fortsetter 19-åringen.

– Justin Bieber-tendenser

Det er noe Northug selv har opplevd. Niklas Dyrhaug maler et sterkt bilde når han snakker om hvordan Northug-hysteriet var da det sto på som verst.

– På det verste var det Justin Bieber-tendenser, og da lyver jeg ikke. Petter var den som gjorde langrenn populært igjen, ikke bare i Norge men også i hele Norden og Europa. Han fikk opp interessen og gikk sine egne veier. Etter det har det utviklet seg i en litt annen retningen, bort fra den traurige og veldig jordnære stilen, sier Dyrhaug.

Northug mener Karlsson må forberede seg på nye tider.

– Det blir en litt annen hverdag. Den største forskjellen er at mange vil ha en bit av deg, mange vil prate med deg og kanskje være med å bidra på veien og hjelpe deg. Der må man være nøktern, og ha med de folkene som kan hjelpe deg å bli en bedre skiløper og ha fokus. Det er mye som frister når du er ung. Det åpner mange mulighet til å stille opp på mye rart, sier han.

– Man må være selektiv på hva man har tid til, og ikke tar for mye energi fra det viktigste – som er å gå fort på ski. Det ser ut som Frida har stålkontroll så langt. Jeg regner med hun har en plan for hvordan hun skal løse dette. Nå er det mesterskapsfritt et år, så hun har to år på seg til å bli en enda bedre skiløper til neste mesterskap, fortsetter Northug.

– Ikke vondt ment

Northug har hatt for vane å tirre på seg svenskene. Men dersom Karlsson blir like overlegen, så kommer hun neppe til å kjøre nordmennene like hardt som nordmannnen har kjørt svenskene.

– Jeg vet ikke om jeg har den personligheten som Petter. Ikke vondt ment, ler Karlsson.

Men hun blir ikke norgesvenn hele tiden heller.

– Ikke i sporet i alle fall, utenfor kanskje, sier hun, og legger til:

– Det er morsommere å høre den svenske nasjonalsangen i stedet for den norske, for en gangs skyld.

– Ja, fordi det er så sjelden, gliser Northug.