Premier League

Guardiola med dårlige nyheter til City-fansen

Kevin De Bruyne må belage seg på et opphold på sidelinjen.

Like før pause skulle midtbanestjernen bare slå en enkel pasning.

De Bruyne satte seg umiddelbart ned på gresset, og indikerte at han måtte byttes ut. Så haltet han inn i garderoben sammen med legeteamet.

Etter kampen har Pep Guardiola dårlige nyheter til City-fansen.

– Kevin kommer dessverre til å være ute en stund, sier Guardiola til BBC, før han bekrefter at det dreier seg om en skade på baksiden av låret.

Belgieren har slitt voldsomt med skader denne sesongen, etter å ha vært kanskje Manchester Citys viktigste spiller da de lyseblå satte Premier League-rekord i fjor.

Han har bare spilt 14 ligakamper, men så nå ut som han har vært i ferd med å riste av seg skadeproblemene. De Bruyne har fått spilletid i Citys åtte siste Premier League-kamper. I tillegg har han spilt i FA-cupen, ligacupen og Champions League.

Guardiola mener skaden skyldes det tette kampprogrammet.

– Vi har spilt 25 kamper på 93 dager. Det betyr at vi har spilt litt mer enn hver tredje dag. Derfor skjedde det med Kevin. Fysiologisk er det umulig å hente seg inn. Vi krever mye av spillerne, sier Guardiola, som mener at spillerne ikke får nok tid til å hvile mellom kampene.

Også John Stones måtte ut med skade. Midtstopperen ble byttet ut like etter pause, men det skyldtes bare at de ikke ville ta noen sjanser, ifølge Guardiola.

Manchester City har nå en uke på seg før Watford venter på hjemmebane i Premier League. Den regjerende mesteren leder ligaen med to poeng etter 1-0-seieren over Bournemouth. Søndag ettermiddag kan Liverpool gjøre noe med ledelsen når de møter Everton på bortebane.

Den kampen ser du på TV 2 Sport Premium eller Sumo fra klokken 17.05!