Stjernen sikret medalje i knallhard bronsekamp

Norge hoppet inn til bronse i mikskonkurransen i Seefeld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg unner virkelig utøverne det her. De har ikke hatt det lett, spesielt på guttesiden, sier sportssjef Clas Brede Bråthen til TV 2.

Det ble en skikkelig nervekamp om bronseplassen i den siste hoppkonkurransen i Seefeld. Andreas Stjernen måtte levere i sitt siste hopp for å sikre norsk medalje.

Trønderen strakk seg til 102 meter og sikret med det norsk medalje i det som kan ha vært hans siste hopp i VM-sammenheng.

Se det avgjørende hoppet i videovinduet øverst. Video med tillatelse fra NRK.

Dermed kunne Anna Odine Strøm, Robert Johansson, Maren Lundby og Andreas Stjernen slippe jubelen løs.

Tyskland dro inn gullet etter en intens kamp mot Østerrike som tok sølv.

Nervøs finaleomgang
​– Jeg var nervøs. Det var jevnt, så det var litt trøkk. Jeg syns jeg klarte å prestere bra, sier Stjernen til NRK.

Trønderen forteller at rennet kan ha vært hans siste i mesterskapssammenheng.

– Det kan det fort ha vært. Jeg tar nok en avgjørelse innen en uke.

De norske hoppguttene har ikke hatt et bra VM. Robert Johansson er glad for at mesterskapet likevel ender med en opptur.

– Det var enormt spennende helt til det siste hoppet. Det var fryktelig å vente på Stjernen, sier en fornøyd Johansson til NRK.

Nerver hadde også herretrener Alexander Stöckl.

– Jeg hadde puls i 150 hele veien. Jeg er helt ferdig nå, sier en smilende Alexander Stöckl.

Konkurransen kronet et strålende mesterskap for Maren Lundby. Hoppdronningen kan dra fra Seefeld med ett gull og to bronsemedaljer.

– Det var en veldig spennende dag i bakken. VI visste at vi hadde sjansen i dag og, men mye måtte klaffe, sier Lundby.

Utenfor pallen etter førsteomgang
Etter Anna Odine Strøms åpningshopp på 97.5 meter var Norge på femteplass etter den første gruppen.

Robert Johansson fulgte opp med et godt svev på 106.5 meter. Dermed klatret Norge opp på fjerdeplass.

Norges antatt sterkeste kort, Maren Lundby, klarte ikke helt å innfri i sitt førstehopp. Hoppdronningen landet på 99 meter. Det var uansett nok til å ta laget opp på pallplass etter at tre grupper var ferdighoppet.

Ankermann Andreas Stjernen hadde ikke enkle forhold under sitt førstehopp. Det taklet trønderen dårlig og landet på 91.5 meter. Dermed ble Norge forbihoppet av Polen og var nede på fjerdeplass etter den første omgangen.

– Det var et dårlig hopp uansett. Jeg hadde ikke flydd noe særlig langt med bedre forhold heller, sa Stjernen til NRK i pausen.

Knalljevn medaljekamp
​Strøm imponerte i finaleomgangen. Alta-hopperen landet på 102.5 meter. Det gjorde at det norske laget var tilbake på pallen.

Johansson leverte også et solid andrehopp. 103.5 meter var nok til at Norge beholdt bronseplassen med to gjenstående grupper.

Slovenia leverte et kanonhopp i den tredje puljen, så Lundby hadde virkelig presset på seg før hennes finalehopp. Gullvinneren leverte varene og strakk seg til 105.5 meter, og sørget dermed for at det ble en ren bronseduell mellom Peter Prevc og Andreas Stjernen. Før den siste gruppen hadde Norge 2.7 poengs forsprang på slovenerne.

Prevc landet på 100.5 meter. Stjernen måtte altså heve seg mye fra den første omgangen. Trønderen holdt nervene under kontroll og strakk seg til 102 meter. Norge fikk 7.6 poengs margin ned til Slovenia og fikk en flott bronsemedalje.