Solskjær tok sin tiende ligaseier etter femmålsthriller

Manchester United er tilbake på Champions League-plass etter 3-2-seier over Southampton.

Manchester United - Southampton 3-2

Manchester United fikk det tøft i nok en hjemmekamp.

Southampton tok ledelsen på Old Trafford, men scoringer fra Andreas Pereira og Romelu Lukaku snudde kampen.

Men med et kvarter igjen å spille fikk James Ward-Prowse drømmetreff på frispark.

Like før slutt sørget Lukaku for 3-2-ledelse, det kunne også blitt 4-2, men Pogba bommet på straffe på overtid.

Se høydepunktene i videovinduet øverst!

Solskjær kunne likevel juble for 3-2-seier til slutt.

– Det er en av de kampene som har alt. De kom her for å slå oss. Vi burde ledet i løpet av de første minuttene. De scoret på sjansene sine og scoringene deres var utrolige. Men laget gjorde en fantastisk jobb og guttene mine gjorde en strålende andre omgang, sier Ole Gunnar Solskjær til BBC.

– Guttene vil reise til Paris allerede

Nordmannen forteller at laget har en enorm selvtillit om dagen.

– Troen er der. De har gått så lenge uten tap. De vil ha ballen og selvtiliiten er høy. Lukaku hadde to flotte scoringer, og jeg er så glad for Pereira som fikk seg et mål, sier nordmøringen og sier at den nye duoen på topp har levert.

– Lukaku er spiss og det har funket når vi har spilt med ham og Marcus (Rashford) på topp.

Med seieren er United tilbake på fjerdeplass, et poeng foran Arsenal, som sikrer Champions League-spill neste sesong.

Dette var de røde djevlenes tiende ligaseier under Solskjær. På tolv kamper.

Nå venter returoppgjøret på Parc des Princes der Solskjær har i oppgave å snu 0-2 fra forrige møtet i Champions League.

– Vi har gjort det strålende borte. Vi reiser dit og gjør et forsøk. Vi har selvtillit og troen. Guttene vil reise til Paris allerede, sier Solskjær før møtet med Paris Saint-Germain.

– Det kommer til å bli en tøff oppgave, men det er ingen umulig en. Denne klubben har gjort så mange gode comebacks tidligere. Det er ikke over, sier nordmøringen.

Lukaku nær drømmestart

Bare etter to minutter var Romelu Lukaku nær med å sende hjemmelaget i føringen. Belgieren fikk med seg ballen inn i feltet og avsluttet fra skrå vinkel. Southampton-keeper Angus Gunn fikk reddet til hjørnespark.

Hjemmelaget åpnet med et voldsomt press og Lukaku fikk en ny sjanse til å sende United i ledelsen. Etter litt kaos i feltet fikk belgieren avsluttet, men fra kloss hold fikk Gunn reddet og Southampton klarert.

Southampton kom seg mer inn i kampen og etter 24 minutter markerte 20 år gamle Yan Valery seg. Fra skrå vinkel dunket Valery til fra distanse. Skuddet var knallhardt i vinkelen. David de Gea fikk bare noen fingertupper på ballen som havnet i krysset. Gjestene med en overraskende ledelse på Old Trafford.

– Det var et fantastisk skudd, men jeg mener de Gea kunne tatt den. Det var ingen tabbe, men han kunne tatt den, sier TV 2s fotballekspert Petter Myhre.

United burde redusert før hvilen

Litt over halvtimen spilt burde hjemmelaget utlignet. Luke Shaw gikk på et godt løp på venstresiden og slo ballen hardt langs gresset inn i feltet. Der stod både Rashford og Pogba i kø for å sette ballen i mål. Utrolig nok bommet begge to i det de skulle avslutte.

Fem minutter før hvilen var Manchester united igjen nære utligning. Hjørnesparket endte hos Chris Smalling som headet ballen mot lengste. Ballen gikk like utenfor stolpen, men Rashford holdt ballen i spill. På returen fikk Southampton nok en gang avverget.

Ny United-skade

Bare noen minutter ut i andre omgang gikk Alexis Sanchéz i bakken. Chileneren holdt seg til kneet og måtte ut med skade. Det er dårlig nytt for Solskjær som har en lang skadeliste med offensive spillere.

Innbytter Diogo Dalot markerte seg umiddelbart. Den unge portugiseren stormet ned langs høyrekanten og fant Marcus Rashford inne i feltet. Men headet gikk like utenfor.

Men United skulle få scoring til slutt. På en overgang fikk Andreas Pereira ballen og fra 25 meter dro brasilianeren til. Den harde avslutningen gikk i en perfekt bue og i lengste i krysset. 1-1 på Old Trafford.

Lukaku snudde kampen

Etter 58 minutter var snuoperasjonen komplett for hjemmelaget. Romelu Lukaku fikk ballen fra målscorer Pereira. Belgieren dro av en mann og plasserte ballen i lengste.

Etter at United tok ledelsen ga gjestene på ingen måte opp. James Ward-Prowse sto klar med frispark fra 25 meter. Engelskmannen fikk drømmetreff og de Gea var sjanseløs. 2-2 på drømmenes teater med et kvarter igjen.

– Det kan rett og slett ikke gjøres bedre. Det er et drømmetreff. Se på den teknikken han bruker. Det er en tro kopi av målene David Beckham har hamret inn på denne banen, utbrøt ekspertkommentator Jesper Mathisen.

Kampen så ut til ende uavgjort, men to minutter før overtiden stod Lukaku frem. Fra seksten meter plasserte belgieren ballen i hjørnet og rev av seg drakten i jubelscenene på Old Trafford.

Paul Pogba bommet på straffespark på overtid, men Solskjær kunne juble for 3-2-seier.