Spesielt én egenskap imponerer venninnene

Therese Johaug reiser hjem som VM-dronning etter mesterskapscomebacket. Skistjernens modenhet har imponert lagvenninnene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se hvordan tremila ble avgjort i vinduet øverst. Video med tillatelse fra NRK.

– Hun har blitt roligere som person. Det er det mest imponerende, sier Ragnhild Haga til TV 2.

– Hun er litt stresset og vimsete innimellom, men det er mindre av det. Hun har blitt mer voksen og har fått mer perspektiv på ting. Det tror jeg hun kommer styrket ut av, følger Johaugs lagvenninne opp.

30-åringens comeback-sesong har vært fenomenal.

I verdenscupen er hun ubeseiret i distanserenn. Hun fulgte opp i VM med å ta tre av tre mulige individuelle gull, alle med god margin. I tillegg ble det sølv på stafetten.

– Ikke på en sær måte

Astrid Uhrenholdt Jacobsen mener også at Johaug har blitt mer moden etter utestengelsen når hun får spørsmål om hva som har imponert henne mest med lagvenninens comeback.

– Det er vel egentlig at jeg synes hun har vært veldig flink i inngangen. Alt treningsarbeidet og sånt har vi hørt om i mange år før. Dem hjemme i stuen har gått et godt inntrykk av hvor hardt og bra hun jobber. Så må jeg si at jeg er veldig imponert over siste fase før VM, hvor rolig og balansert hun har klart å være, sier Jacobsen til TV 2, og fortsetter:

– Hun gjør sine ting. Men ikke sine ting på en sær måte. Hun har vært veldig omgjengelig og lagfokusert, og har egentlig vært en bra støtte for alle andre på laget også. Det synes jeg er veldig imponerende.

Har brukt idrettspsykolog

Presset på Johaug har vært enormt etter comebacket. Før mesterskapet prøvde 30-åringen alt hun kunne på å dempe forventningene til seg selv.

Under VM fortalte hun til NRK at hun har brukt idrettspsykolog før hvert renn. Jacobsen er imponert over hvor lite stresset lagvenninnen har vært, til tross for at hun har vært nervøs før hvert renn.

– Jeg vil si at Therese i tillegg har blitt en enda bedre skiløper enn hun var før hun var ute en stund. Hun har blitt veldig mye mer voksen. Det tenker jeg lover godt for årene som kommer. Det gjør det lettere å prestere på langt sikt også, mener Jacobsen.

VM-dronningen sier seg enig i Haga- og Jacobsens vurdering. Det er tross alt bare idrett, påpeker hun.

– Jeg tror at jeg på en måte har bygget opp mer ro og trygghet. Går det ikke, finnes det muligheter senere til å få det til. Det har gjort at jeg har senket skuldrene litt. Da klarer en å prestere, fremfor om en har skuldrene opp til hodet, sier Johaug.

Triumfen på tremila var skistjernen fra Dalsbygdas tiende VM-gull.