Harry Kane reddet Tottenham etter straffedrama på Wembley

Harry Kane var sikker, det var ikke Arsenal på overtid.

Tottenham - Arsenal 1-1

Tottenham spilte uavgjort for første gang denne sesongen i Nord-London-derbyet mot Arsenal.

Aaron Ramsey så lenge ut til å bli matchvinner da han rundet Hugo Lloris og satte 1-0 etter et kvarter på Wembley.

Men med litt over et kvarter igjen å spille gikk Kane ned for telling i straffefeltet. Dommer Anthony Taylor var klar på at det var straffespark og Kane var sikker til 1-1.

Se straffesituasjonen og høydepunktene i videovinduet øverst!

Reprisene viser at engelskmannen var i offside før han ble felt innenfor straffefeltet.

– Det er en hårfin offside på Kane der, kommenterte Øyvind Alsaker under reprisene og får støtte fra ekspertkommentator Brede Hangeland:

– Ja, Kane er innenfor.

Selv sier Harry Kane at Tottenham var heldige før straffesparket.

– Det nuller seg ut i løpet av sesongen. Det er en del av spillet. Noen ganger får vi avgjørelser imot oss, i dag var vi heldige og fikk en med oss, sier Tottenham-spissen til BT Sports.

Det er likevel noen som mener det var en korrekt avgjørelse.

Dette på grunn av regelen som lyder: «En spiller i en offside-posjon som beveger seg mot ballen, og med intensjon om å spille ballen, som blir felt før han spiller eller prøver å spille ballen, eller utfordrer en motspiller om ballen, skal forseelsen straffes som om det intraff før offside-forseelsen».

TV 2-ekspert Jesper Mathisen mener dette gjør avgjørelsen korrekt. Tidligere Premier League-dommer Chris Foy mener det burde vært avblåst for offside.

Arsenal burde likevel tatt med seg alle poengene fra Wembley. Pierre-Emerick Aubameyang fikk straffe like før overtiden startet. Spissen fra Gabon klarte ikke å sette ballen forbi Lloris, og når returen ble satt utenfor endte det 1-1 på Wembley.

– Det var litt crazy på slutten. Det kunne gått begge veier. Uavgjort er nok ett godt resultat etter vår dårlige start på kampen. Det har vært en tøff uke for oss, sier Hugo Lloris til BT Sports.

Arsenal-manageren mener VAR ville ha endret utfallet av kampen etter straffesituasjonene.

– Det er vanskelig for dommerne. Man kan analysere det veldig enkelt i etterkant med TV-bilder. Det kan ikke dommerne bruke i dag. Når VAR kommer vil det gjøre jobben deres lettere, og da hadde kanskje dagens kamp vært annerledes, sier Unai Emery til BT Sports.

Straffet nølende Tottenham

Stor sjanse for Alexandre Lacaazette etter bare to minutter. Franskmannen løp seg fri inne i feltet og får ballen på ti meter etter litt tilfeldigheter. Den målfarlige spissen fikk derimot ikke et godt nok treff og sleivet ballen til side for mål.

Etter 14 minutter fikk Harry Kane med seg ballen inn i sekstenmeteren, men England-kapteinen, som vanlig er nådeløs i de situasjonene, nølte og ble omringet av Arsenal-forsvaret. Hjemmelaget gikk så rett i kontring og Lacazette slår Aaron Ramsey alene med Hugo Llors. Den Juventus-klare waliseren rundet Tottenham-keeperen og sendte bortelaget i ledelsen. Ramsey som har til vane for å score på Wembley feiret med å peke på gresset flere ganger.

Ni minutter senere slo Christian Eriksen et perfekt innlegg inn i feltet. Der stanget Harry Kane ballen i krysset på lekkert vis. Assistentdommer var raskt oppe med flagget og målet ble korrekt annullert.

Tottenham fortsatte presset og halvannet minutt før pause fikk Eriksen stå helt alene med Arsenal-keeper Bernd Leno. Arsenal-keeperen reddet volley-avslutningen fra kloss hold, men ballen endte perfekt hos Moussa Sissoko. Franskmannen avsluttet på direkten, men Leno var lynrask opp og vartet opp med en fantastisk dobbeltredning.

Stor Arsenal-sjanse etter hvilen

Syv minutter ut i andre omgangen burde det stått 2-0 til Arsenal. Alex Iwobi slo en lekker pasning til Nacho Monreal, som stormet ned langs venstrekanten, han fant Alexandre Lacazette i feltet. Fra åtte meter bommet franskmannen igjen. Ballen gikk til side for mål og spissen ble erstattet av Pierre-Emerick Aubameyang kort tid etter.

Med litt over et kvarter igjen å spille hadde Tottenham frispark i farlig posisjon. Eriksen slo ballen i retning Kane som fikk en dytt i ryggen og fikk straffespark. Reprisene viser at Kane var i offside, men fra elleve meter var engelskmannen sikker og utlignet for hjemmelaget.

– Det er en hårfin offside på Kane der, kommenterte Øyvind Alsaker under reprisene og får støtte fra ekspertkommentator Brede Hangeland:

– Ja, Kane er innenfor.

Men Arsenal fikk sjansen til å slå tilbake. Aubameyang gikk ned i feltet like før overtiden startet. Fra elleve meter bommet Arsenals toppscorer og returen ble satt utenfor. Dermed endte det 1-1 på Wembley.

Arsenals Lucas Torreira fikk rødt kort på overtid etter en stygg takling på Tottenhams Danny Rose.