Volkswagen Golf er igjen den mest solgte personbilen her til lands, Veldig mye handler om elektriske e-Golf her, men du får også Golf i en rekke andre varianter, som GTI-versjonen over.
Volkswagen Golf er igjen den mest solgte personbilen her til lands, Veldig mye handler om elektriske e-Golf her, men du får også Golf i en rekke andre varianter, som GTI-versjonen over.

Nå slår den gamle bestselgeren kraftig tilbake

Norges mest solgte igjen – med god margin.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter å ha vært Norges mest solgte personbil i en årrekke, ble Volkswagen Golf vippet ned fra tronen i fjor. En lang rekke førsteplasser ble erstattet av en andreplass. Og det er ingen premier for å gjette hvilken type bil som til slutt klarte å den kunsten.

Det gjorde elbilen Nissan Leaf. Men om den klarer å gjenta bedriften i 2018 er sannelig ikke helt sikkert.

For Golf har startet året forrykende. Sterkt januarsalg har blitt fulgt opp av enda bedre salg i februar. Og etter årets to første måneder er Golf på førsteplass igjen, allerede med en god luke ned til Leaf på andreplassen.

Imponerende av BMW

Så langt i år viser statistikken fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) at det har det blitt solgt og registrert 1.658 nye Golf. Det gir denne modellen en markedsandel på 7,8 prosent. Leaf på andreplass har gått unna i 1.181 eksemplarer, det gir markedsandel på 4,6 prosent.

Det er elektrisk også på tredejeplassen. Der finner vi BMW i3 som har solgt imponerende 1.015 eksemplarer så langt i år. Nyhetens interesse er forlengst over for i3, den har heller ikke i nærheten av samme rekkevidde som endel nylig lanserte konkurrenter.

Likevel er det tydelig at BMW her har en totalpakke som appellerer til veldig mange norske kjøpere.

Denne hybrid-SUVen skal mange kjøpe i år

Elektriske e-Golf er en stor suksess for VW i Norge.
Elektriske e-Golf er en stor suksess for VW i Norge.

Model 3 kommer sterkt

Bilen på fjerdeplass leverer også en svært sterk prestasjon. Vi snakker om Mitsubishi Outlander. Verdens første ladbare hybrid-SUV har vært med oss i mange år nå.

Mitsubishi har vært flinke til å oppgradere den underveis. Så langt i år er salgsøkningen voldsomme 181,2 prosent. 1.004 nordmenn har blitt nye Outlander-eiere i årets to første måneder.

Så er det elektrisk igjen på femteplassen. Tesla har endelig startet utleveringene av sin Model 3 her i Norge. Nærmere bestemt er 808 eksemplarer solgt og registrert så langt. Det kommer til å bli veldig mange flere utover i 2019.

Nå er Audi e-tron i Norge, les mer om den her:

Ventetiden har vært lang, men nå er Tesla Model 3 endelig ute på makedet i Norge.
Ventetiden har vært lang, men nå er Tesla Model 3 endelig ute på makedet i Norge.

Jaguar på topp 10!

Hyundai tar så både sjette- og sjuendeplass med henholdsvis Kona og Ioniq. Også her snakker vi overveiende elektrisk.

Toyota RAV4 er så langt i år Norges nest mest solgte SUV, bare slått av Outlander. RAV4 er på åttendeplass, med 528 biler.

På niendeplassen finner vi et bilmerke som aldri tidligere har vært i nærheten av en slik plassering i Norge, nemlig Jaguar. Elektriske I-Pace har gitt dem en formidabel salgsøkning her hjemme. 470 nordmenn har blitt eier av en ny I-Pace så langt i år.

Vi dro til fjells med Jaguar I-Pace – les mer om det her:

En Jaguar i norsk vinterlandskap, I-Pace er inne på topp 10 så langt i år.
En Jaguar i norsk vinterlandskap, I-Pace er inne på topp 10 så langt i år.

Øverst også blant merkene

På tiendeplassen finner vi så en liten småbil-legende, nemlig Toyota Yaris. Med 457 eksemplarer holder den akkurat sin crossover-bror/søster C-HR ute av topp 10 i det norske markedet.

En kjapp titt på merkestatistikken, viser at VW holder førsteplassen her også, med 3.090 biler, mot Toyotas 1.940.

BMW er på tredjeplass med 1.813 biler, Hyundai tar en knallsterk fjerdeplass med 1.489 biler, mens Volvo er på femte med 1.457 nyregistrerte personbiler så langt i år.

Nå får du stor bilsuksess til halv pris

Se video: Nå blir denne storselgeren ny