– Jeg har alltid vært interessert i bil. Den første kjøpte jeg av en mattelærer i friminuttet på ungdomsskolen. Det var en 1983-modell Ford Escort, som kostet 1.500 kroner, forteller Kolbjørn Kristoffer Foss fra Lillestrøm.

I dag kjører 30-åringen noe helt annet, og langt dyrere. Vi snakker en 2014-modell BMW M4. Det er en grom bil i seg selv. Likevel er det veien til denne bilen, som kanskje fascinerer aller mest med Kristoffer.

Så langt har 30-åringen nemlig eid 78 (!) forskjellige biler!

Sykdom?

– Det har blitt noen ja, bekrefter entusiasten.

Variasjonen har vært stor. Kristoffer forteller til Broom at han har eid alt fra Chevrolet Blazer til Mercedes C 63 AMG. Men det er foreløpig BMW som står hjertet nærmest.

– Det er i hvertfall merket jeg har hatt flest biler av. Så vidt jeg husker har jeg eid 46 ulike BMW-er. Den jeg har nå, sammen med en tidligere M3 (E90), er nok favoritten.

– Men hvorfor så mange biler?

– Jeg klarer rett og slett ikke å ha samme bil for lenge. Jeg syns det er morsomt å jakte på neste, og ikke minst oppleve mest mulig bak rattet. Men ja, nesten 80 biler allerede er jo litt drøyt. Er det lov kalle det en sykdom?

BMW M4 er helt klart noe av det grommeste du får kjøpt fra Bayern.
BMW M4 er helt klart noe av det grommeste du får kjøpt fra Bayern.

Porsche 911 GT2 RS: Gisle er én av få eiere i Norge

Oversikt i Excel-dokument

Kristoffer legger til at dagens M4 begynner å bli moden for utskiftning. Den har han tross alt hatt en «god stund». I Kristoffers verden betyr det tre måneder.

– Det er helt klart på tide med noe nytt nå ja, ler 30-åringen.

Kolbjørn Kristoffer der du vanligvis ser han. Bak rattet i en eller annen grombil.
Kolbjørn Kristoffer der du vanligvis ser han. Bak rattet i en eller annen grombil.

Med nøyaktig 78 biler på samvittigheten, må logistikken naturligvis være på stell. Derfor har han full oversikt over tidligere biler i et eget Excel-ark.

– Det stemmer. Her står både kjøpesum, registreringsnummer, farge og mye mer. Det er jo moro å kunne skryte litt av gamle meritter. I tillegg er det underholdende å mimre tilbake på…

DDE-Bjarne ga f i naboene og kjøpte drømmebilen

Dyrt

I tillegg til en rekke grombiler fra BMW, kan Kristoffer se tilbake på biler som Mercedes C 63 AMG og Audi S4.

Det er naturligvis ingen hemmelighet at lidenskapen koster penger. Men totalt sett er ikke regnestykket så dumt. 30-åringen har nemlig som mål å tjene eller gå i null på bilene sine.

– Alt handler så klart om prioriteringer. Bilen jeg har nå vil jeg antagelig tape litt på. Ellers går regnestykket stort sett i null. Noen biler tjener jeg også på, mye fordi jeg har bilene såpass kort, at de ikke synker i verdi.

Hvem bør du velge – M2 eller M3? Les testen:

BMW M4 er et skikkelig beist. Her sitter en 3-liters rekkesekser som serverer 431 hk.
^

Drømmer om G-Klasse

Selv om dagens M4 er en fantastisk maskin, forteller Kristoffer at han drømmer om en skikkelig SUV. Nærmere bestemt AMG G 63 – for øvrig samme bil som mesterkokk Eyvind Hellstrøm kjører.

– Det har alltid vært en drømmebil! Men foreløpig blir den alt for dyr sammenlignet med hva jeg får for BMW-en.

– Hva er realistisk at din neste bil blir da?

– Jeg har veldig lyst på Mercedes AMG igjen. Jeg ser litt på både GT og C 63 Coupé. Hvis jeg skal tippe, ender jeg nok med sistnevnte. For en bil det er, avslutter 30-åringen fra Lillestrøm.

Dette blir antagelig Kristoffers neste bil, en Mercedes-AMG C 63 S. Illustrasjonsfoto.
Dette blir antagelig Kristoffers neste bil, en Mercedes-AMG C 63 S. Illustrasjonsfoto.

Vi kjører BMW M2 på bane!

Se video: Tommy Rustad gjør Broom-comeback på Vålerbanen – med en råtass fra Mercedes. Bli med på tur i Broompraten.