Under OL på hjemmebane i Rio skapte det store overskrifter da Ingrid Oliveira (da 20) og hennes synkronstup-partner Giovanna Pedroso (da 17) havnet i åpen konflikt.

Det ble hevdet at Pedroso ble stengt ute av rommet de to delte en hel natt i forkant av OL-finalen: Grunnen var at Oliveira hadde besøk av en mannlig OL-utøver i det som ble omtalt som en sex-maraton av brasilianske tabloider.

Pedroso avsluttet samarbeidet for å satse som soloutøver.

Etter to og et halvt års stillhet tar Oliveira, som fortsatt satser på stuping, bladet fra munnen. Hun føler seg dårlig behandlet, og hevder at ting ble blåst ut av proporsjoner.

– Han ble ikke over natten, og jeg stengte ikke noen ute fra rommet, skriver hun i et langt innlegg for UOL Esporte.

Hun benekter ikke at kano-padlereren Pedro Goncalves var på besøk på rommet, men det stemmer ikke at det var kvelden før finalen.

– De fremstilte det som om jeg var et utskudd.

At hun og partneren skilte lag var dessuten mer på grunn av mer normal slitasje etter mange treningstimer sammen, hevder den nå 22 år gamle Oliveira.

– De laget en historie som ble bare ble større og større. De satte meg i bås, spredde usannheter og skrev ting som ikke stemte. Alt dette fordi jeg er en kvinne som hadde sex, skriver hun.

– Folk vet ikke dette, men i OL er dette normalt. Dere må ha sett alle kondomene som blir levert til utøverlandsbyen. Hva tror folk at det er til? Å lage en ballong og fly bort? Før åpningsseremonien sa jeg til hun jeg delte rom med at jeg kom til å ta ham med til rommet. Hun dro. Det var ikke noe bare jeg gjorde. Hun, og mange andre, har også gjort dette.

Saken om det påståtte sex-maratonet ble slått opp verden over. Ingrid Oliveira var plutselig et kjent navn, og ikke på grunn av sisteplass i OL-finalen.

Plutselig verdenskjent

Instagram-kontoen hennes gikk fra 90.000 til 250.000 følgere over natten. Med det fulgte mye oppmerksomhet. Mye av den uønsket.

I SYNK: Giovanna Pedroso og Ingrid Oliveira under OL-finalen i Rio.
I SYNK: Giovanna Pedroso og Ingrid Oliveira under OL-finalen i Rio. Foto: Wong Maye-e

– De skrev ekle ting som jeg ikke vil gjenta. Folk sendte meg masse nakenbilder. En spurte «Hvor mye skal du ha for å ha sex med meg?».

Oliveira, som siden 2016 har slått seg opp som modell, hevder hun mistet jobber hun ellers kunne ha fått – og at hun har fått tilbud om jobber hun ikke vil ha.

– Jeg ble angrepet av aviser verden over, jeg ble trakassert og fikk tilsendt pornografi. Jeg fikk et tilbud om å lage et program, men et seksuelt et, ikke TV.