Dette er «Terkel i knipe»-oppfølgeren

«Rutete ninja» er oppfølgeren til «Terkel i Knipe». Mange trodde Aksel Hennie skulle ha den norske stemmen, men det viser seg at Herman Flesvig får hovedrollen.

Anders Matthesens oppfølger av Terkel i Knipe har nå også en norsk trailer.

Filmen har norsk kinopremiere 24. mai.

Etterlengtet
Dette skjer 14 år etter den kontroversielle forgjengeren.

Ifølge skaperen av det politisk ukorrekte animasjonsuniverset, er det Terkels tenåringsfetter Aske som har hovedrollen.

– Det var med skrekkblandet fryd jeg takket ja til forespørselen. Nå gleder jeg meg til å gå i gang å jobbe med alle 113 stemmene, sier Herman Flesvig i en pressemelding.

  • Se traileren øverst i saken.
I de første bildene fra filmen ser vi både hovedpersonen Aske og den kjente og kjære onkel Stewart.

Skulle spørre Hennie

Da TV 2 intervjuet filmskaperen i fjor sa han at Aksel Hennie var det mest åpenbare valget da han skulle velge en til å dubbe. Dette fordi skuespilleren gjorde alle stemmene i 2004.

– Siden Aksel Hennie hadde suksess med å ha alle stemmene i den norske versjonen, så virker det opplagt å spørre ham igjen, konstaterer skaperen av animasjonsuniverset.

Da vi tok kontakt med Hennie selv, hadde han foreløpig ikke fått noen forespørsel om dubbing. Likevel la han ikke skjul på at det var noe han gledelig hadde gjort.

– Jeg elsket å gjøre Terkel i knipe, og hadde selvfølgelig gjort oppfølgeren hvis jeg hadde blitt spurt, sa han i april.

Ny stemme

Ifølge nettsiden 730 tok NRK-profilen raskt kontakt med Hennie:

– Noe av det første jeg gjorde da jeg fikk rollen var å ringe Aksel. Han syntes det var veldig kult. Han gjorde jo den første filmen og leverte jo helt vanvittig… Så han ga meg en del tips.

– Hva er ditt forhold til Terkel i Knipe? Var du fan da den første filmen kom?

– Jeg elsker Terkel i Knipe. Jeg har sikkert sett den 10 ganger. Det var jo revolusjonerende når det kom en «grov» barnefilm på den tiden.