ÅSTED: Politiet utenfor leiligheten på Ellingsrud, der en kvinne ble drept av sin sønn natt til onsdag.
ÅSTED: Politiet utenfor leiligheten på Ellingsrud, der en kvinne ble drept av sin sønn natt til onsdag. Foto: NTB Scanpix

Drapssiktet godtar fengsling

Den 29 år gamle mannen som er siktet for å ha drept moren sin i Oslo, godtar kravet om varetekt og at fengslingen kan avgjøres uten at han møter i retten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det opplyser seksjonssjef Anne Alræk Solem i Oslo politidistrikt til NTB.

Mannen i slutten av 20-årene ble siktet for å ha drept moren etter at han ved 4.40-tiden natt til onsdag tilkalte helsevesenet til en leilighet på Ellingsrud i Oslo.

– Min klient sitter i avhør nå. Han godtar at spørsmålet om varetekt blir behandlet av retten uten at han selv møter i fengslingsmøtet, sier mannens forsvarer, advokat Solveig Høgtun til NTB.

Seksjonsleder Anne Alræk Solem sier til VG at det planlagte avhøret av den siktede onsdag ikke ble gjennomført på grunn av bevissikring og helsemessig oppfølging.

– Han vil bli begjært varetektsfengslet laget i løpet av dagen. Jeg har fått opplyst at han samtykker til politiet krav om varetekt, sier seksjonslederen til NTB.

Politiet opplyser at det fremdeles er pårørende i saken som ikke er varslet etter at den siktedes mor ble drept natt til onsdag.

(©NTB)