INGEN LIVSTEGN: Politiinspektør Tommy Brøske redegjorde for siste utvikling i den antatte bortføringen av Anne-Elisabeth Hagen. Det er fortsatt ikke kommet noe livstegn fra de antatte kidnapperne. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
INGEN LIVSTEGN: Politiinspektør Tommy Brøske redegjorde for siste utvikling i den antatte bortføringen av Anne-Elisabeth Hagen. Det er fortsatt ikke kommet noe livstegn fra de antatte kidnapperne. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Politiet: – Naturlig å betvile om Anne-Elisabeth Hagen er i live

Familien til Anne-Elisabeth Hagen har fortsatt ikke mottatt noe bevis for at hun er i live. Politiet mener det er grunn til å betvile om 69-åringen fortsatt lever.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt holdt torsdag en pressekonferanse på politihuset i Ski, der han redegjorde for siste status rundt forsvinningen til Anne-Elisabeth Hagen (69).

Helt siden Anne-Elisabeth Hagen forsvant, har politiet etterforsket saken bredt med store ressurser.

– Den 11. februar orienterte politiet og familiens bistandsadvokat om en ny kontakt fra en antatt motpart. Kontakten kom ved denne anledning på en ny kommunikasjonsplattform, sa Brøske.

Politiet bekymret

Til tross for flere oppfordringer om å sende livsbevis, har dette per 28. februar ikke kommet. Det har heller ikke vært noen ny kontakt med de antatte kidnapperne i etterkant av 11. februar.

Siste kjente livstegn fra Anne-Elisabeth Hagen er derfor fremdeles 31. oktober i fjor.

– Mangelen på livsbevis bekymrer naturligvis politiet. Både med tanke på den tiden som er gått, og på bakgrunn av at kommunikasjonen er flyttet over på en plattform som er mer egnet for å sende livsbevis, er det naturlig for politiet å nå stille spørsmål ved, og også i større grad enn tidligere betvile om Anne-Elisabeth Hagen er i live, sa Brøske.

Undersøker tips

Politiets hovedteori er fortsatt bortføring, og de mener det er stor grunn til å anta at Anne-Elisabeth Hagen er utsatt for en alvorlig kriminell handling.

Politiet har mottatt 1530 tips i saken. Dette er i stor grad tips om biler, personer og mulige skjulesteder.

– Vi jobber fortløpende med å gjennomgå tips, og er ikke ferdig med dette arbeidet. Samtidig er mange av tipsene sjekket ut av saken, sa Brøske.

Han understreket at mange av tipserne ikke vil bli kontaktet av politiet.

Løsepengekrav

Det er nå fire måneder siden Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra sitt hjem på Fjellhamar i Lørenskog, der hun bor med milliardær-ektemannen Tom Hagen.

I Hagen-familiens bolig ble det funnet et skriv, der det kom frem at Anne-Elisabeth ville bli skadet dersom politiet ble koblet inn.

Det ble også fremsatt et løsepengekrav på rundt ni millioner euro.

Likevel kontaktet ektemannen, milliardær Tom Hagen, politiet i skjul. Etter dette drev politiet en skjult etterforskning av saken, før de 9. januar offentliggjorde saken.