Zuccarello fikk beskjed kun timer før overgangen

Lørdag ble Zuccarello tradet til Dallas Stars etter flere måneder med spekulasjoner. I ukens episode av podcasten "Hockeyprat" gir Glenn Jensen og Erik Follestad et innblikk i hva som skjedde rundt overgangen til NHL-proffen.
Lørdag ble Zuccarello tradet til Dallas Stars etter flere måneder med spekulasjoner. I ukens episode av podcasten "Hockeyprat" gir Glenn Jensen og Erik Follestad et innblikk i hva som skjedde rundt overgangen til NHL-proffen. Foto: Braastad, Audun
I ukas episode av «Hockeyprat» gjester Erik Follestad og Glenn Jensen studio. Der snakker de blant annet om Zucarellos overgang til Dallas Stars.

Måneder med spekulasjoner ble gjort slutt på, da Mats Zuccarello ble tradet til Dallas Stars på lørdag. I siste episode av "Hockeyprat" gir Glenn Jensen og Erik Follestad et innblikk i hva som foregikk i kulissene bak overgangen.

Hør ukas episode her!

– Det som er interessant å høre er at Mats Zuccarello ikke vet hvor han skal. Det er ikke som i fotball hvor agenter og klubber forhandler lenge i forveien og du vet lenge før. Zuccarello drar rett fra New York og kommer rett inn i arenaen med dress, forteller Follestad.

Det var et stressende siste døgn for Zuccarello. Han fikk kun sovet tre timer før han stod på isen for Dallas Stars mot Chicago Blackhawks.

– Zuccarello dro kun til arenaen (Madison Square Garden jou.anm.) for å si farvel til lagkompisene sine. Så kom han hjem og fikk melding fra agenten sin: "Det kommer til å skje om få timer. Mest sannsynlig blir det Dallas.". Det ble jo det. Så måtte han ta flyet klokka fire på natta til Chicago. Han kom dit, sov tre timer og var klar til kamp, forteller Jenssen.

Fikk beskjed kun timer før overgangen

Både Follestad og Jensen har spilt med Zuccarello og er gode venner med NHL-proffen. Jensen hadde også jevnlig kontakt med Zuccarello den siste tiden før overgangen. Han kan fortelle om en lang tid med usikkerhet, selv for Zuccarello.

– Du sitter der i seks måneder og vet at de skal trade deg bort, men du aner ikke hvor. Du vet ikke når. Det kan skje når som helst, forteller Jensen.

Erik Follestad har vært gjennom overganger fra en hockeyklubb til en annen i løpet av sin karriere. Han mener det ikke er sammenlignbart med hva NHL-proffene må gå gjennom.

– Vi vet hvordan det funker, men ikke hvordan det er. Jeg hadde ikke overlevd et sekund i det miljøet. Det er to sekunder fra Oslo til Asker. Tenk at jeg skal flytte til Calgary, det hadde ikke gått, sier Follestad.

Det har lenge versert rykter omkring Zuccarello. Allerede i fjorårets sesong var det sterke rykter om en overgang til Tampa Bay Lightning.

– Ifjor trodde vi han skulle til Tampa, men da var det lagkameraten hans, JT Miller, som dro. Da roet ryktene seg litt, men så tok de seg opp igjen i sommer da han ikke resignerte med Rangers, forteller Jensen.

​– Nå får han spille med superstjerner

Av alle NHL klubbene som ble linket til Zuccarello, er det Dallas som ligger dårligst an med tanke på en plass i sluttspillet. Jensens tanker rundt overgangen var først skuffelse, deretter ble skuffelsen erstattet av optimisme.

– Dallas kom litt fra vingen. Først tenkte man jo: "Det burde vært Pittsburgh eller Vegas". De var jo favoritter til å gå langt inn i sluttspillet. Så starter man å analysere lagene og se hvordan de er satt opp. Etter å ha gjort det, så mener jeg at Dallas kanskje var drømmestedet for han å ende opp. De fordeler superstjernene på ulike rekker, forteller Jensen.

Før han følger opp med:

– I Dallas får Zuccarello spille med superstjerner uansett. I Las Vegas og Pittsburgh er førsterekka mye mer satt enn i Dallas. Jamie Benn er i førsterekka. Tyler Seguin og Aleksander Radulov er i andrerekka. Han fikk jo spille med superstjerner fra start og vi så jo hvordan det gikk. Når jeg ser på det i ettertid så er Dallas kanskje den beste destinasjonen for han.

Jensen har sett de fleste av Zuccarellos kamper i New York Rangers. Markedssjefen i Vålerenga ishockey var veldig fornøyd med debuten, frem til Zuccarello måtte forlate isen med skade.

– Det var litt kult når han skulle debutere for Dallas. Jeg begynte å få litt sommerfugler i magen på hans vegne. Så endte man jo opp med å stå i sofaen og juble. Nå spilte han for et topplag som hadde noe å spille for, sier Jensen.

Det er lenge siden Rangers har kjempet om en sluttspillplass, ifølge Jensen hadde han en ny giv i spillet sitt.

– Han hadde en gnist å glede i spillet sitt som vi ikke har sett på lenge, forteller markedssjefen.

Lik TV 2 Sporten på Facebook