KLAR FOR NY KLUBB: Nora Mørk.
KLAR FOR NY KLUBB: Nora Mørk. Foto: Ruud, Vidar

håndballstjernen er på flyttefot:

Dette er Nora Mørks nye klubb

Håndballstjernen Nora Mørk har signert for ny klubb.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ryktene har gått en stund. TV 2 har tidligere erfart at hun skal slutte i Györ, og i dag kom bekreftelsen.

Nå er det klart at rumenske CSM Bucuresti blir klubben til Nora Mørk fra kommende sesong.

Mørk gir seg i ungarske Györ etter tre sesonger, og har fått en toårsavtale med CSM Bucuresti.

– Jeg er glad det er i boks. Jeg føler meg lettet med tanke på framtiden, jeg har fått ro. Det er et meget godt lag som kommer til å bli enda bedre. Det er en fin by, og jeg får godt betalt, sier Mørk til TV 2.

Får bedre betalt enn i Györ
Hun vil ikke si noe om hvor godt betalt hun får i sin nye klubb.

– Jeg fikk et veldig godt tilbud. Bedre enn i Györ. Det var det vanskelig å si nei til, men det var ikke grunnen til at jeg valgte Bucuresti. Det viktigste for meg er at klubben kan vinne Champions League. Det blir et «sinnsykt» bra lag der neste sesong. Jeg tror det laget har best sjanse til å vinne, sier Mørk.

For drøye to uker siden ble det kjent at en annen kneskadet landslagsspiller, Amanda Kurtovic, går motsatt vei fra Bucuresti til Györ. Avtalen med Kurtovic skal ha vært klar en stund.

Györ har ventet med tilbudet til Mørk, som har vært ute med kneskade i over ett år. Det er Mørks andre alvorlige skadeperiode.

– Jeg har hatt det veldig bra i Györ. Med laget, spillerne og fansen. Men ting har forandret seg det siste året. Det å gå lenge skadet har vært vanskelig. De ville se meg spille igjen, men jeg føler jeg ikke har noe å bevise. Nå vet jeg at jeg blir frisk og like god, eller helst bedre, slår Mørk fast.

Flere klubber interessert
Mørk bekrefter at flere klubber var interessert i underskriften.

– Så har det kommet mange gode tilbud. De fire, fem beste klubbene i Europa har vært interesserte. Når jeg har vært skadet og tvilt litt på meg selv gjør det meg glad at jeg er ønsket mange steder. Bucuresti var veldig på tilbudssiden. Det var smigrende og har vært godt for min motivasjon, konstaterer Mørk, og legger til:

– Selv om det ikke er bare bare å bytte klubb året før et OL, som er et stor mål, så har jeg tenkt at det er tid for en ny start, en annen retning, at jeg trenger noe nytt. Og jeg gleder meg veldig, fastslår hun.

Bucuresti er toppklubben i Romania og er år etter år en av favorittene til å vinne den gjeveste Europa-cupen.

Men klubben er like kjent for hyppige trenerskifter. Amanda Kurtovic har hatt fire trenere i Bucuresti på halvannet år.

– Jeg er forberedt
På spørsmål om Mørk frykter at hun går fra stabilitet til kaos, svarer håndballstjernen følgende:

– Det har vært litt kaos til tider i Bucuresti, men jeg er forberedt. Noe er det alle steder og det skal jeg leve godt med. Jeg er rimelig trygg på at det går fint i tiden fremover. Spillergruppen blir sterk. Det blir kult å spille med enere som Neagu og Lekic. Det blir en bra rekke. Og jeg vil være på et sted der de tror jeg kommer tilbake på toppnivå. Det gjorde valget lett for meg. Jeg har tro på et nytt eventyr, oppsummerer Mørk.

Først skal imidlertid Nora Mørk avslutte sesongen med Györ. Hun nærmer seg et comeback, og drømmen er å vinne Champions League igjen før hun reiser fra Ungarn til Romania.

– Det verste blir å reise fra de mange norske i Györ. Det gjør vondt. Men jeg gleder meg veldig til å avslutte sesongen der. Vi har et godt håp om finaler i Champions League, konkluderer landslagsstjernen.

Om alt går etter planen er hun kanskje i troppen til den siste kampen i gruppespillet mot Vipers i Kristiansand 9. mars.

– Jeg vet ennå ikke om jeg får bli med, og om jeg kan spille litt, men jeg håper, sier Mørk.