Suárez ydmyket Real Madrid i El Clásico

Luis Suárez var mannen bak alle tre målene som avgjorde «El Clásico» mot Real Madrid i semifinalen i den spanske cupen onsdag. Barcelona vant 4-1 sammenlagt.

LEKTE SEG: Luis Suárez var i kjempeslag da Barcelona vant 3-0. Foto: Andrea Comas

Real Madrid holdt Barcelona til 1-1 på bortebane og været avansement. De helhvite burde ha ledet etter at Vinicius junior og Karim Benzema misbrukte hver sin store mulighet i 1. omgang.

Barca og Luis Suárez var svært nær scoring etter en drøy halvtime, men foten hans var dessverre ikke lang nok på Ousmane Dembélés innlegg i bakrommet.

Fem minutter etter sidebytte lykkes derimot Barcelona på en overgang. Denne gangen timet Suárez løpet sitt bedre og Dembélés pasning ble effektuert i mål.

Etter 69 minutter virket han å doble ledelsen, men det var før situasjonen ble studert på VAR. Videobildene viste at det var Real-stopperen Raphaël Varane som satte ballen i eget bur, riktig nok hardt presset av Suárez. Nok en gang var Dembélé tilrettelegger.

Etter 73 minutter ble Suárez felt av Casemiro inne i feltet. Han tok selv straffen og lobbet ballen over Real-målvakt Navas til 3-0.

Hjemmelaget hadde sine sjanser, men utnyttet ikke muligheten de fikk. Barcelona derimot trengte ingen Lionel Messi-magi denne gangen, men et par-tre giftige forsøk fra en uruguayansk skarpskytter.

Barcelona møter vinneren av oppgjøret mellom Valencia og Betis i finalen. Den første kampen endte 2-2.