BOMBETRUSSEL: Et Norwegian-fly som skulle fra Oslo til Alta mottok onsdag formiddag en bombetrussel.
BOMBETRUSSEL: Et Norwegian-fly som skulle fra Oslo til Alta mottok onsdag formiddag en bombetrussel. Foto: Kevin Gonaseelan

trussel mot norwegian-fly:

Bombegruppa har ikke gjort funn i flyet

Mobilnettet i hele Alta ble stengt i 40 minutter på grunn av en politiaksjon på flyplassen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det pågår en aksjon på Alta lufthavn , og vi er pålagt å stenge ned mobilnettet. Vi har stengt mobilnettet i hele Alta, sa informasjonssjef Roald Orheim i Telenor til iFinnmark onsdag kveld klokken 21.15.

Klokken 22.00 sier operasjonssentralen ved Finnmark politidistrikt at nettet er oppe og går igjen.

Ingen funn på flyet

– Mobilnettet ble koblet ned en kort stund, mens det ble utført jobb på flyplassen. Grunnen til at det ble stengt handlet om sikkerheten til de som jobber på stedet, sier Eirik Pedersen ved operasjonssentralen til TV 2.

– Vi jobber med å prøve spore de truslene som kom inn, og prøver finne ut hvem og hvor den kom fra, sier Pedersen.

Ved midnatt onsdag skriver politiet i Finnmark på Twitter at flyet er klarert, og at det ikke er gjort funn av noen bombe eller bombelignende gjenstander.

– Har dere noen konkrete mistenkte?

– Det ønsker vi ikke å kommentere, sier operasjonsleder Bjørn Tormod Syversen til TV 2 klokken 00:10 natt til torsdag.

Det dreier seg om Norwegians flight DY320 fra Oslo til Alta som skulle lande i Alta klokken 11.30. En person hevdet han var om bord i flyet og hadde med seg en bombe. Politiet ble varslet om hendelsen rundt klokken 11.

Onsdag kveld ankom bombegruppa flyplassen i Alta. Ifølge Altaposten vil de bruke hunder for å undersøke Norwegian-flyet.

Da flyet ble evakuert pågrep politiet én person, men de påpeker at vedkommende kun ble arrestert da han ikke fulgte politiets anmodninger under evakueringen.

Åpner flyplassen

Flyplassen i Alta er åpnet igjen, bekrefter flyplassens driftssjef Jens-Martin Nerdal overfor NTB. Under politiaksjonen ble passasjerer ble innlosjert på hoteller, mens andre fikk oppholde seg i terminalen.

– Det er fortsatt en del folk som sover i terminalen. Torsdag morgen vil imidlertid flytrafikken starte som normalt. I det store og hele er vi tilbake til normal drift. Det er flott at ting endte så bra til slutt, sier han.

(©NTB/TV 2)