Northug: – Han bør ikke nærme seg VM-byen på en radius på 500 kilometer

Petter Northug med klar beskjed til den dopingtatte østerrikeren Johannes Dürr.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Northugs tirade øverst!

I 2013/14-sesongen ble Johannes Dürr en medaljekandidat helt ut av det blå. Under OL i Sotsji testet han positivt for doping, og erkjente bruken da resultatene ble offentliggjort.

Etterpå har Dürr uttalt at han ikke helt vet hvorfor akkurat han er hatet i langrennsmiljøet. En av dem østerrikeren rettet skytset mot var Petter Northug.

– Jeg trodde Northug var en smart fyr, men ... jeg forstår ikke hvordan han tenker. Hvorfor hater han meg så mye? Jeg har aldri gjort ham noe. Tvert imot har jeg bare snakket godt om ham. Han var et av mine idoler. Det er så rart, sa Dürr til Expressen.

– Northug hadde ingen problemer med at Martin Johnsrud Sundby ble tatt. Men det er klart, da Sundby ble diskvalifisert, fikk Northug totalseieren i Tour de Ski. Det var kanskje derfor han ikke klagde, fortsetter han.

– Et idiotisk intervju
Nå får Dürr svar på Northug om uttalelsene – på samme dag som det ble kjent at to nye fra Østerrike er mistenkt for doping etter at politiet hadde en razzia i VM-byen Seefeld.

– Du bare flirer av det, egentlig. For min del så er det ikke mulig å synke så lavt som det han har gjort. Folk som har sunket så lavt som han, bryr jeg meg ikke om. Du synes du bare synd på dem, egentlig, sier Northug i Camp Seefeld.

Han irriterer seg over at Dürr har fått spalteplass og omtale i media etter dopingskandalen.

– Det er idiotisk at han gjør et slikt intervju med tanke på alle de unge skitalentene som leser det. Han bør vise anger og komme seg bort fra rampelyset. Kom deg bort og ikke vis deg i media, lyder Northugs oppfordring til Dürr.

– Bør ikke nærme seg VM-byen på 500 kilometer
Det ryktes om at Johannes Dürr selv kommer til å besøke VM-byen Seefeld under mesterskapet. Akkurat det håper Northug aldri kommer til å skje.

– Det er pinlig og flaut. Jeg hørte på et intervju at han var på vei oppover hit, og det bør han absolutt ikke gjøre. Både Østerrikes skiforbund og arrangøreren bør gjøre alt for å holde ham så langt unna VM-landsbyen som mulig. Folk her vil ikke se slike folk her og vil heller støtte opp om den jobben som gjøres i antidopingarbeidet, slår Northug fast, før han fortsetter tiraden:

– Kommer han hit så vil det bli nok en debatt om doping. Han bør holde seg langt unna, og det burde Skiforbundet i Østerrike gi tydelig beskjed om. Det hadde jeg gjort om jeg var sjef i skiforbundet. Han bør få beskjed om at han ikke bør komme nærmere enn en radius på 500 kilometerer nær VM-byen, mener Northug.