Jørgen Graabak får hjelp av medisinsk personell etter at han falt i falt i normalbakken under ski-VM i Seefeld onsdag. Foto: Stian Grythaugen
Jørgen Graabak får hjelp av medisinsk personell etter at han falt i falt i normalbakken under ski-VM i Seefeld onsdag. Foto: Stian Grythaugen

Graabak falt stygt på trening

Jørgen Graabak falt stygt under trening i Seefeld onsdag. Han kom seg på beina og gikk ut av bakken selv, men klaget over vondt i hoften.

Det var i det siste treningshoppet før torsdagens kombinertkonkurranse i den lille bakken at det gikk galt for Graabak. Den dobbelte OL-mesteren fra Sotsji-lekene i 2014 hektet skien i snøen i landingsøyeblikket, fikk en rotasjon og gikk over ende.

Han fikk hard medfart og ble liggende på sletta. Der fikk han raskt legetilsyn, og først etter noen minutter kom han seg på beina og gikk ut av bakken for egen maskin.

På NTBs spørsmål om hvordan det gikk, svarte en tydelig bekymret Graabak:

– Det går fint, men jeg har vondt i hoften.

Usikkert med rennet

Fallet skapte naturlig nok også bekymrede ansiktsuttrykk hos den norske landslagsledelsen, som fulgte treningen på sletta.

– Han fikk nok en smell i hodet også. Vi får se hvordan det går de neste timene. Vi krysser fingrene, sa landslagstrener Kristian Hammer til NTB.

Hvorvidt Graabak kan delta i torsdagens indviduelle renn med hopping i normalbakken er med andre ord et helt åpent spørsmål.

Kanskje tas den beslutningen først på renndagen.

Espen Andersen ble hentet inn i VM-troppen tidligere denne uken for å ha en ekstra utøver på plass i Seefeld.

Tung start

Jørgen Graabak har ikke hatt noe heldig VM så langt. I den første individuelle konkurransen mislyktes han fullstendig i hoppbakken og valgte å droppe langrennsdelen som følge av at han hadde et aldeles håpløst utgangspunkt.

Den tunge starten førte videre til at 27-åringen ikke fikk plass på det norske laget til lagsprinten søndag.

Graabak vant det siste verdenscuprennet før VM og kom naturlig nok til Seefeld med medaljeambisjoner. Så langt har mesterskapet vært en skuffelse.