Da Carina Dahl var 19 år, tok hun avgjørelsen som endret livet hennes

OSLO SPEKTRUM (TV 2): Mange tror kanskje at Carina Dahl (33) bare reiser rundt på ferier og lever en luksustilværelse, men sannheten er en helt annet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På lørdag skal Carina Dahl delta på Melodi Grand Prix for tredje gang.

Denne gangen skal hun fremføre låten «Hold Me Down».

Artisten forteller at mange tror hun livnærer seg utelukkende av artisttilværelsen og oppdrag på eksotiske reisemål, men det er ikke realiteten.

Se videoen øverst i saken, der hun forteller om MGP-deltagelsen.

Jobbet for seg selv i 14 år

Da Dahl var 19 år bestemte hun seg for å være sin egen sjef, og har aldri hatt en «vanlig» jobb siden den gang.

– Da jeg var yngre enn det, som på videregående, hadde jeg ofte tre jobber på likt. Klesbutikker, nattklubber og restauranter. Jeg jobbet også for pappa.

Det å ha en jobb som er ferdig klokken fire, er noe hun forstår mange liker. Det er en tilværelse hun ikke trives med selv, men ser at det har sine fordeler.

– Jeg kan aldri sette meg på sofaen og slappe av etter jobb. Jeg må alltid være «på». Jeg er utrolig heldig som får oppleve så masse som jeg gjør, og jeg lever for alle disse opplevelsene, men jeg tror ikke folk skjønner hvor mye jeg faktisk jobber.

Driver eventselskap

Det ikke alle vet, er at artisten driver eventselskapet «Carina Dahl Entertainment».

– Der arrangerer vi dagfester. Det selskapet tikker og går av seg selv. Det er et konsept som heter «Bubbles and Brunch».

I tillegg til dette selskapet forteller 33-åringen at hun får mat på bordet på flere andre måter.

– Jeg livnærer meg i første omgang som artist, men i tillegg liker jeg å ha flere baller i luften. Deriblant designsamarbeid med både solbriller og bikinier. Jeg tjener også penger på all den TV-en jeg gjør, som 71 grader nord, Masterchef, Beat for Beat, Fire stjerners middag og Farmen. Jeg jobber også som ambassader for Betsafe.

– Hadde svimt av

Selv om Carina Dahl har prøvd seg i Melodi Grand Prix-sirkuset før, uten hell, lar hun ikke det hindre henne fra å delta igjen.

Mange bettingselskaper har gitt henne høyest odds, altså lavest sjanse for å vinne dette året.

Eksempelvis gir Unibet henne odds på 30, mens de gir bandet KEiiNO, som de fleste anser som storfavoritt, 1,4.

– Målet mitt er å kose meg, lage show og ha det gøy. Så hadde det vært en enorm bonus om jeg vant. Da hadde jeg nok svimt av, sier hun smilende.

Popstjernen understreker også at utenlandske bettingselskaper plasserer henne bedre på listene enn de norske.