UNDERSKUDD: SAS sine driftresultater fra november 2018 til januar 2019 viser et underskudd på 447 millioner norske kroner.
UNDERSKUDD: SAS sine driftresultater fra november 2018 til januar 2019 viser et underskudd på 447 millioner norske kroner. Foto: Bendiksby, Terje/ NTB scanpix

Resultatsmell for SAS

Høy oljepris er årsaken til at SAS-resultatet er svekket i første kvartal. SAS-sjef Richard Gustafson tror likevel på et positivt resultat for 2019.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Første kvartal er det svakeste kvartalet i året, men dessverre har vi tap i første kvartal. Det er likevel på linje med og i tråd med våre forventninger, sier Gustafson til NTB.

Driftsresultatet i første kvartal, som strekker seg fra november i fjor til januar i år, viser et underskudd på 447 millioner norske kroner, ned fra et underskudd på 177 millioner i samme periode i fjor. Gustafson kan imidlertid fastslå at omsetningen likevel steg med en drøy halv milliard, til 9,5 milliarder kroner.

– Det som gjør at resultatet avviker negativt fra samme kvartal i foregående år, er helt og holdent drevet av høyere oljepris og valutakurser. Selv om resultatet er forventet, kan man aldri være fornøyd med et negativt resultat, sier SAS-sjefen.

(©NTB)