MGP-Ingrid avslører de hemmelige tipsene fra eksen Alexander Rybak

OSLO SPEKTRUM (TV 2): Ingrid Berg Mehus (31) snakker varmt om ekskjæresten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag deltar Ingrid Berg Mehus på Melodi Grand Prix for første gang.

– Han er ikke en massemorder

Jessheim-jenta bryr seg ikke noe særlig om at hun ofte blir omtalt som Alexander Rybak sin ekskjæreste.

– Han er heldigvis en veldig snill fyr. Han er ikke en massemorder eller noe, haha. Det er ikke noe vondt i han. Jeg har bare godtatt at folk forbinder meg han, sier hun.

For som de fleste har fått med seg, er den blide blondinen inspirasjonen til MGP-klassikeren «Fairytale», som Rybak vant med i 2009.

Se videoen øverst i saken, der Mehus forteller hvorfor hun meldte seg på sangkonkurransen.

Avslører rådene

Både VG og Dagbladet har omtalt at artisten har fått råd fra Rybak, men ingen har skrevet hva disse rådene går ut på.

Til TV 2 røpte hun hva samtalene med ekskjæresten har handlet om.

– Han hjalp meg blant annet med å velge hvilke fele jeg skulle ha. Jeg har jo flere. Han hjalp meg også med å forholde meg til kameraene, hvor jeg skal se. Jeg trengte også hjelp til terminologien. Noen sa: «Nå kommer steadi-cam». Jeg trodde dette var en person og skulle til å hilse, sier hun lattermildt.

Fiolinisten forteller at hun og Rybak ikke hadde kontakt de første årene etter bruddet, men at de senere årene har hatt sporadisk kontakt og støttet hverandre.

MUSIKALSK PAR: Ingrid Mehus tok med kjæresten Bjørnar Hopland på generalprøven.
MUSIKALSK PAR: Ingrid Mehus tok med kjæresten Bjørnar Hopland på generalprøven. Foto: Line Haus

Nå samarbeider musikalsk og har nettopp laget en låt sammen.

– Vi spilte inn en låt i helgen! Det var utrolig hyggelig. Det er mye morsommere å drive med musikk sammen med noen, og vi er jo i samme miljø.

Under intervjuet sitter Mehus' nye samboer, Bjørnar Hopland, ved siden av oss. Han er en av produsentene på låten kjæresten skal fremføre under den norske finalen på lørdag, nemlig «Feel».

– Du blir ikke sjalu når vi sitter her og snakker om Rybak?

– Neida, ikke i det hele tatt! Vi er kompiser vi også. Jeg og Alexander tok faktisk en kaffekopp etter at han og Ingrid var ferdig i studio.

Frykter én ting

31-åringens største frykt er kanskje å falle på scenen.

– Jeg skal heldigvis ikke ha høye hæler! Jeg må nok konsentrere meg om å ikke tryne på scenen, men jeg tror det går fint.

– Er du klar for all oppmerksomheten som følger med Meoldi Grand Prix-sirkuset?

– Jeg vet ikke! Haha, jeg er veldig nervøs. Jeg prøver å ikke tenke så mye over det. Jeg vil bare formidle noe på lørdag. Jeg tror jeg er klar. Folk er jo snille, så, eller, det håper jeg, sier hun med et stort smil.

Hovedmålet hennes ved å delta i sangkonkurransen er å utvide karrièremulighetene.

– For det første er jo dette en unik opplevelse. Jeg er utrolig takknemlig og skal nyte det til det fulle. Jeg håper nok også at dette kan gjøre at jeg holder flere konserter. Jeg føler kanskje jeg har blitt stemplet som en som bare er nattklubb-fiolinist. Kanskje folk ser at jeg har flere nyanser nå, sier hun, og fortsetter:

– Jeg begynte nok som nattklubb-fiolinist som et lite ungdomsopprør. Jeg sluttet å studere klassisk musikk og ville gjøre noe helt annet.Jeg tror dette har skapt litt begrensinger rundt hvordan folk ser meg, men jeg har skapt disse begrensningene selv. Et lite håp er at jeg kanskje kan gjøre julekonserter og spille med andre musikere etter dette.