Hockeypresidenten slår tilbake mot Follestad

TV 2s ekspert Erik Follestad Johansen mener det er håpløs timing å forlenge kontrakten til Petter Thoresen før VM - nå svarer hockeypresidenten.

Norges ishockeyforbund valgte tirsdag å forlenge Petter Thoresens kontrakt med to nye år.

Se debatten i videovinduet øverst i saken! ​

Håndteringen av kontraktsforlengelsen høstet krass kritikk fra TV 2s hockeyekspert, Erik Follestad Johansen, som mener timingen er håpløs.

Var ikke tvunget til å signere før VM

I den første pausen under oppgjøret mellom Vålerenga og Stavanger Oilers, møtte hockeypresident Tage Pettersen til debatt i TV 2s hockeystudio.

– Jeg reagerer på at den avtalen forlenges nå før VM, på bakgrunn av det som skjedde etter forrige VM med spillermisnøye og oppvaskmøte. Jeg mener at det ikke er noe som tilsier at det har blitt bedre. En firenasjonersturnering i Østerrike er ikke nok til å si at det har blitt bedre. Også reagerer jeg på at det er en klausul i kontrakten hans som sier at den skal reforhandles nå. For det er en prestasjonsbasert jobb, sier Follestad Johansen.

Ishockeyforbundet har tidligere uttalt til TV 2 at Thoresen har en klausul i kontrakten som sier at avtalen skulle reforhandles før VM.

Samtidig presiserer generalsekretær Ottar Eide til TV 2 onsdag at de ikke var tvunget til å avslutte prosessen, og signere en ny avtale før VM. Det var noe forbundet selv valgte.

– Hvorfor vi signerte nå er fordi vi ønsket en avklaring om dette i forkant av mesterskapet som vi står foran. For å få den roen vi trenger i oppkjøringen til VM, sier Pettersen i TV 2s studio tirsdag kveld.

Hockeypresidenten peker på et generasjonsskifte på landslaget som en av grunnene til Thoresens kontraktsforlengelse.

– Nå er vel Petter den mestvinnende landslagssjefen vi har, og vi presterte et veldig godt OL (med kvartfinale jou.anm). Ikke et fullt så godt VM, det er helt riktig. Det har også vært diskusjoner i spillergruppa, og med spillergruppa. Jeg føler at veldig mye av den diskusjonen er landet. Samtidig som vi også står overfor et generasjonsskifte på landslaget, og da tror vi det er viktig å ha kontuinitet i Petter som trener for gjengen, mener Pettersen.

– Hadde vi et godt OL da vi vant én kamp, spør Follestad.

– Vi kom i alle fall til kvartfinale, og det kan vi være stolte av. Så kan vi diskutere sikkert mye bak det, men kvartfinale er et godt OL, svarer presidenten.

– Spillerne leste om det i media

Ifølge hockeypresidenten skal det ha vært dialog mellom hockeyforbundet og spillerne før Thoresen forlenget.

TV 2 vet at det kom overraskende på mange spillere at kontrakten skulle reforhandles allerede nå i februar, og etter at TV 2 stilte spørsmål om spillergruppa var involvert var sportssjef Petter Salsten var i kontakt med flere av spillerne.

– Jeg som president er trygg på at min administrasjon har hatt en god dialog med spillergruppa. Det må jeg forholde meg til. Jeg har stilt noen kontrollspørsmål i forhold til det, og jeg har fått positive tilbakemeldinger på det. Har også selvfølgelig snakket med flere av landslagsgutta når de hadde samling her i Norge rett før jul, uten at jeg selvfølgelig har vært i dialog med hele spillergruppa, sier Pettersen.

Det er derimot ikke TV 2s ishockeyekspert enig i. Han mener at dialogen ikke har vært så god som Pettersen hevder.

– Det virker på meg som at det har vært lite kommunikasjon mellom landslagsledelsen og spillergruppa. Da det stod i mediene i starten av februar at kontrakten skulle forlenges, så leste spillerne det i media. Da ble det også sagt etter i fjor at spillerne skulle bli tatt med i diskusjonen. Så jeg er ikke helt sikker på at det har vært god nok kommunikasjon mellom landslagsledelsen, eller forbundet, ned mot spillerne som kom med denne bekymringen etter VM i fjor, mener Follestad.

– Jeg tror alle, ikke minst Thoresen og vi i forbundet, tar lærdom av den prosessen vi var igjennom etter forrige VM for å sørge for at det generasjonsskiftet vi står overfor, og det VM vi står foran, blir best mulig for det norske hockeylandslaget, forsikrer Pettersen.