Følg VM med Camp Seefeld her!

– Det er en av milepælene i historien at vi har en ekstra konkurranse i et mesterskap. Det har vi fightet for. Nå mangler vi bare storbakke, men det tror jeg er på god vei, òg, sier Maren Lundby til TV 2.

De norske hoppjentene har deltatt i fire lagkonkurranser i verdenscupen, men ikke kommet på pallen.

Timingen var perfekt. Det unge laget, bestående av Anne Odine Strøm (20), Ingebjørg Saglien Bråten (19), Silje Opseth (19) og Maren Lundby (24), leverte varene i normalbakken i Seefeld.

– Dette har mye å si for damehopp i Norge. Fantastisk bra, slår TV 2s ekspert Petter Soleng Skinstad fast i Camp Seefeld-sendingen.

Gledestårer

Etter rennet kom gledestårene.

– Jeg har ikke ord. De har levert så sinnssykt bra. Det å stå her som lag å ta medalje når det gjelder som mest, er helt rått, sier Opseth til NRK.

– Det betyr veldig mye. Det er helt sykt, følger Bråten opp, før gledestårene begynner å trille.

Etter første omgang lå hoppjentene på andreplass. Lundby, som har vunnet åtte av de ni siste verdencuprennene, satte bakkerekord med et hopp på 108 meter.

Totningen landet skjevt og holdt på å felle seg selv, men klarte på imponerende vis å holde seg på beina.

Opp til ledende Tyskland, regnet som favoritter før øvelsen, var det 10,2 poeng. Østerrike var sju poeng bak.

Like bak sølvet

Østerrikerne snek seg forbi da Ingebjørg Saglien Bråten, som gjorde sine to beste hopp i VM-bakken, landet på 90 meter. Gapet ned til Slovenia var imidlertid stort, noe som gjorde at Lundby hoppet for sølv da hun satte utfor.

Totningen landet på 100,5 meter etter å ha hatt litt trøbbel over kulen. Østerrikske Daniela Iraschko-Stolz fulgte opp med et hopp på 96,5 meter, noe som gjorde at Norge var 3,4 poeng bak sølvet.

Det tyske laget, bestående av Juliane Seyfarth, Ramona Straub, Carina Vogt og Katharina Althaus, tok et overlegent gull, 18,6 poeng foran Østerrike.

I morgen er det individuelt renn for kvinnene. Der er Lundby storfavoritt.