Norsk student siktet for utpressing i USA

En nordmann i 20-årene som studerer i Florida er pågrepet og siktet for seksuell utpressing, stalking og for å fremme seksuell ytelse mot en mindreårig.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Amerikanske medier skriver at nordmannen skal ha «hacket» seg inn på en medstudent sin sosiale medier-kontoer.

Der skal han, ifølge amerikanske myndigheter, ha stjålet bilder og eksplisitte videoer, før han deretter skal ha truet med å offentliggjøre dem med mindre jenta pratet med ham.

Den norske studenten ble arrestert i byen Tampa på mandag, siktet for seksuell utpressing, stalking og for å ha fremmet seksuell ytelse mot en mindreårig.

Rettsdokumenter som amerikanske medier har fått tilgang til, viser at offeret i fjor mottok meldinger på Instagram fra den siktede nordmannen.

Nordmannen skal ifølge rettsdokumentene ha sendt lettkledde bilder av jenta, og sagt at han har mer.

«Jeg kommer til å dele disse bildene innen 48 timer, og sende de til familien din først, med mindre du svarer meg», skal nordmannen ha skrevet.

Amerikanske medier skriver at offeret har omtalt nordmannen som en bekjent, og at hun ikke aner hvordan han har fått tilgang til bildene og videoene hennes.

TV 2 har vært i kontakt med Utenriksdepartementet som bekrefter at en norsk borger er arrestert i USA.

– Vi yter konsulær bistand i samsvar med fast praksis og gjeldende rammer for bistand til fengslede norske borgere i utlandet, sier pressetalsperson i UD, Per Bardalen Wiggen til TV 2.