JUBELKVARTETT: Ingvild Flugstad Østberg, dronning Sonja, kong Harald og Therese Johaug etter 10 km for kvinner under VM i Seefeld 2019. Therese Johaug vant, og Østberg kom på tredjeplass.
Foto: Tore Meek / NTB scanpix
JUBELKVARTETT: Ingvild Flugstad Østberg, dronning Sonja, kong Harald og Therese Johaug etter 10 km for kvinner under VM i Seefeld 2019. Therese Johaug vant, og Østberg kom på tredjeplass. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Kongen: – Johaug er umulig!

Dronning Sonja og kong Harald fulgte tvekampen mellom Sveriges Frida Karlsson og Therese Johaug fra tribuneplass - sammen med det svenske kongeparet.

– Helt fantastisk! Dette ble virkelig spennende, utbrøt Kong Harald da TV 2 møtte de kongelige på vei ut fra skiarenaen i Seefeld.

Nytt gull, hva sier Kongen om Therese Johaug?

– Hun er helt umulig, holdt jeg på å si. For konkurrentene må det jo fortone seg slik. I dag ble det tøft på dette føret, hun (Therese) hadde det nok tungt på slutten.

– Ja, svenskene har fått fram en ny spennende løper, Frida Karlsson?

– Veldig spennende, det var et skremmeskudd, avslutter kong Harald.

Det norske kongeparet fulgte 10 kilometeren i Seefeld sammen med det svenske kongeparet. Og dronning Silvia forteller om en flott dag:

– Gratulerer til dere i Norge, men det var også kjempefint med Frida Karlssons løp. Det ble en spennende dag på tribunen med det norske kongeparet, vi holdt jo med hver vår løper!

Foto: Yngve Sem Pedersen, TV 2.
Foto: Yngve Sem Pedersen, TV 2.

Kung Carl Gustaf løfter på hatten når han møter TV 2 og sier: – Grattis Norge med gullet, men i dag gjorde oss vi bra fra oss, sier han.

– Frida Karlsson bare 19 år, har Sverige fått den nye Johaug?

– Hun er ung, men har virkelig tatt for seg under disse dagene her i VM. Hun har jo rukket å vise her i dette mesterskapet han hun er mer enn et talent. Jeg håper bare at hun nå holder seg frisk, sier kung Carl Gustaf.