TAPTE TVEKAMPEN:

Erik er ute av Farmen kjendis – føler seg lurt

TANGEN (TV 2): Erik Anders Sæter (22) tapte tvekampen og røk ut av Farmen kjendis like før finaleuka.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I søndagens episode av Farmen kjendis var det klart for sesongens siste tvekamp på Li gård.

TV-profilene Erik Anders Sæter (22) og Svein Østvik (57) møtte hverandre i melkespann.

Det ble en nervepirrende tvekamp hvor begge kjempet hardt for å komme til finaleuka, men etter fire minutter og 49 sekunder klarte ikke Erik å holde melkespannene lenger.

Svein gikk dermed seirende ut av tvekampen, mens Erik måtte forlate Farmen kjendis.

Skadet skulder

Etter tvekamp-tapet forteller Erik til TV 2 at melkespann var en vanskelig gren for ham.

– Jeg har en skulder som er ødelagt, hvor nervene på baksiden av skulderen er døde. Skulderen er ødelagt etter en sykkelulykke, et fall på ski og et slag i bakken under en lekeslåsskamp på en fest med en kompis. Jeg har ikke trent styrke på flere år, fordi det tåler ikke skulderen min, sier han til TV 2 like etter tvekampen.

– Var dette årsaken til at du tapte i dag?

– Det er ingen tvil om at det er lett å slå en mann som har masse metall og døde nerver i skulderen i melkespann. Så jeg tror at skulderskaden spiller inn. Og jeg kunne vært bedre forberedt. Kanskje jeg skulle øvd på melkespann før jeg kom inn på gården, sier Erik.

Se intervjuet med Erik i videoen i toppen av saken.

TVEKAMP: Erik og Svein konkurrerte mot hverandre i melkespann. Foto: Alex Iversen/TV 2
TVEKAMP: Erik og Svein konkurrerte mot hverandre i melkespann. Foto: Alex Iversen/TV 2

Føler seg lurt

Det var denne ukens storbonde, freestylekjører Tiril Sjåstad Christiansen (23), som bestemte at Erik skulle ut i tvekamp.

Til TV 2 forteller Erik at han føler seg litt lurt av folk på gården.

– Jeg hadde aldri trodd at Tiril skulle velge meg som førstekjempe. Jeg valgte ikke henne som førstekjempe da jeg var storbonde i forrige uke. Jeg føler at alle damene har pratet mye sammen, også ender det opp med meg som førstekjempe. Det er så irriterende. Jeg så på Tiril som en venn, men hun valgte meg, sier han.

Erik fant noen på Farmen kjendis som han stolte på, men det ble likevel aldri dannet en allianse mellom dem inne på Li gård.

– Mina og Ole har tatt vare på meg, og jeg hadde Martine. Men de tre var ikke så gode venner på tvers, så vi var aldri noen enhet, sier han.​

Sterk konkurrent

Erik ble først kjent for det norske folk da han kom på andreplass i fjorårets sesong av Paradise Hotel. Nå er han skuffet over at han ikke gikk til topps i Farmen kjendis heller.

– Det suger at jeg ble den eneste som ble førstekjempe to ganger. Men jeg ble et offer. Hadde jeg vært litt dårligere på ting og ikke vist frem mine ferdigheter og min kunnskap, så hadde jeg sikkert ikke blitt førstekjempe, sier han.

Erik mener at de andre på gården så på han som en sterkere konkurrent enn det han egentlig var.

– Sannheten er at jeg er en avdanket partygutt som har arr over hele kroppen og ikke kan noe om gårdsdrift. Det prøvde jeg å si til de andre, men de trodde det var et spill, sier han.

– Burde spilt et spill

Etter at han er ute av Farmen kjendis, innser Erik at han burde spilt et annet spill inne på gården.

– Jeg angrer på at jeg ikke manipulerte folk mer, fordi det kan jeg bedre enn alle der inne. Men jeg valgte heller å være meg selv, en snill og god gutt, og da er jeg plutselig en farlig konkurrent som må ut, sier han.

– Jeg kunne prøvd å være litt mer som noen av damene på gården. De har smisket fælt med storbøndene. Jeg kunne også holdt på sånn, men jeg gjorde ikke det, fordi jeg trodde jeg var ferdig med Paradise Hotel, legger han til.

Erik mener at noen av damene har gått bak ryggen til de andre, og at de derfor ikke er verdige vinnere. Se hvorfor i videoen her:

Klart for finaleuke

Neste uke er det finaleuke på Farmen kjendis, og der kjemper ni kjendiser om seieren.

Erik spår at stemningen på gården vil forandre seg nå som konkurransen tilspisser seg.

– Mange er sinte uten at de sier ting som det er. Det er mange som er lei nå, så det er nært at folk kan klikke. Jeg tror det kan bikke over for Ole snart, siden han er lei av å bli herset med av damene. Han kan bli forbannet, fordi han finner seg ikke i slikt, sier Erik.

VINNER: Svein vant tvekampen og er videre til finaleuka. Foto: Alex Iversen/TV 2
VINNER: Svein vant tvekampen og er videre til finaleuka. Foto: Alex Iversen/TV 2

Disse er fortsatt med i kampen om å vinne tredje sesong av Farmen kjendis:

TV-profil Ronald Pulk (39), radioprofil Mina Hadjian (43), freestylekjører Tiril Sjåstad Christiansen (23), TV-profil Svein Østvik (57), modell Kathrine Sørland (38), blogger Martine Lunde (23), TV-profil Johanna Grønneberg Mesa (39), tidligere bokser Ole Klemetsen (47) og artist Carina Dahl (33), som nylig kom inn som fullverdig deltaker da hun vant Torpet kjendis.

​Se Farmen kjendis mandag, onsdag og søndag på TV 2 og TV 2 Sumo.

​Se alt av Torpet kjendis på TV 2 Sumo. ​​​​​​

.