RETURNERER: Ariana Grande under en konsert i California i 2018. Nå skal hun igjen vifte med det fargerike flagget i Manchester.
RETURNERER: Ariana Grande under en konsert i California i 2018. Nå skal hun igjen vifte med det fargerike flagget i Manchester. Foto: Kevin Winter/ NTB scanpix

Returnerer til Manchester

Superstjernen Ariana Grande blir hovedartisten under årets pride-festival i Manchester.

22. mai 2017 ble 22 personer drept og over 100 skadd, da en bombe gikk av ved Manchester Arena.

Bomben gikk av like etter at konserten til Ariana Grande var ferdig, og tusenvis var på vei hjem.

En måned senere returnerte superstjernen til den britiske byen. Denne gangen for å opptre på One Love Manchester for å hedre ofrene og de etterlatte.

Under konserten takket hun publikum for at de bidro til en så god stemning på en konsert som har et så tragisk bakteppe.

– Jeg vil takke dere for at dere er her, at dere er så sterke og står samlet. Dette er medisinen verden trenger akkurat nå, sa Grande den gang foran de omlag 60.000 publikummerne.

Hovedartist

I sommer kommer Grande nok en gang til byen. Hun er nemlig en av hovedartistene under årets pride-festival, som arrangeres i august.

Ifølge CNN, som først omtalte saken, skal årets festival samle inn penger til LHBT-personer, som er samlebetegnelsen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner.

Sangeren skriver selv på Twitter at hun gleder seg til festivalen.

– Manchester babes. Jeg er så glad for å være hovedartisten på pride. Mitt hjerte. Jeg kan ikke vente med å se dere, og jeg elsker dere så mye, skriver hun.

– Beæret

Administrerende direktør for Manchester Pride, Mark Fletcher, har ifølge kanalen uttalt at de er stolte og ydmyke over at Grande tar turen.

– Vi er virkelig beæret over å kunne ønske Ariana velkommen tilbake til byen for å hjelpe oss å feire LHBT og selve livet, skal han ha uttalt.

Det ryktes om at Grande også vil opptre på et annet arrangement i byen.

På artistens europaturné står ikke Manchester på planen, men i en tråd på Twitter skal hun ha skrevet til en fan at de forbereder noe spesielt for fansen i Manchester.