ARRESTERT: Den kjente amerikanske artisten R. Kelly nekter straffskyld for seksuelle overgrep. Foto: Ho
ARRESTERT: Den kjente amerikanske artisten R. Kelly nekter straffskyld for seksuelle overgrep. Foto: Ho

R. Kelly nekter straffskyld: – Tror alle kvinnene lyver

R&B-artisten R. Kelly erklærer seg ikke skyldig i samtlige ti tilfeller av grove seksuelle overgrep i tiltalen mot ham. Natt til tirsdag norsk tid ble han løslatt mot kausjon.

Den skandalerammede artisten er tiltalt for ti tilfeller av seksuelle overgrep mot fire ofre i alderen 13 til 17 år.

– Jeg tror alle kvinnene lyver, sier hans advokat Steve Greenberg.

Michael Avenatti, som er advokaten til en av anklagerne, kaller uttalelsen hans «skandaløs og fullstendig uprofesjonell», ifølge CNN.

Sangeren, hvis egentlige navn er Robert Kelly, ble i et rettsmøte lørdag beordret av dommeren til å holde seg unna alle under 18 år og ikke ha noen kontakt verken med de fornærmede eller med vitner når han settes fri mot kausjon.

Under rettsmøtet fortalte aktor blant annet om en video som viser hvordan Kelly gjentatte ganger hadde sex med en 14 år gammel jente. De viste også til at DNA hentet fra et annet offers bluse stemte med DNA fra Kellys sæd funnet hos et tredje offer.

Kelly måtte i retten igjen mandag, da det skal avgjøres hvilken dommer som skal lede rettssaken 8. mars. Kellys kausjon ble satt til én million dollar. For å bli løslatt måtte han betale 10 prosent av totalbeløpet, altså 100.000 dollar.

Det har vært spekulasjoner om hvorvidt Kelly ville klare å skaffe pengene til å betale kausjonen. Artisten har allerede store finansielle problemer, og ifølge Greenberg er han blakk. CNN skriver at han skylder mer enn 169.000 dollar i barnebidrag til sin ekskone og mer enn 166.000 dollar i ubetalt husleie.

Mandag ettermiddag var imidlertid pengene på plass, og Kelly kunne løslates etter å ha tilbrakt helgen i en celle.

– Han vil bli løslatt innen en time, opplyste politiet da beløpet var betalt.

(©NTB)