Edvald Boasson Hagen blir klar til Omloop Het Nieuwsblad, rittet som markerer starten på klassikersesongen
Edvald Boasson Hagen blir klar til Omloop Het Nieuwsblad, rittet som markerer starten på klassikersesongen Foto: Junge, Heiko

Friskmeldt og klar til klassikeråpningen

Edvald Boasson Hagen friskmeldes etter sykdomsavbrudd.

– Dette var en lettelse. Vi var litt spent, sier Gino van Oudenhove, sportsdirektør i Dimension Data, til TV 2 mandag ettermiddag.

Da hadde han nettopp fått svarene etter at Boasson Hagen tidligere på dagen var til legeundersøkelser på Olympiatoppen i Oslo.

– Prøvene han tok der viste at han har hatt et magevirus, men nå er han nesten tilbake til normalen, forteller van Oudenhove.

Før helga måtte Boasson Hagen stå av etter 2. etappe av Volta ao Algarve. Der endte han nest sist - nesten 27 minutter bak etappevinneren.

– Vi fryktet i verste fall at åpningen på klassikersesongen skulle gå fløyten, men nå starter Edvald i Omloop Het Nieuwsblad på lørdag, forteller van Oudenhove.

Boasson Hagen ble sendt hjem fra Portugal og ble beordret til å legge seg på sofaen hjemme i Oslo for å hvile. Men da svarene fra legene på Olympiatoppen kom mandag ettermiddag dro han rett ut på treningstur.

– Formen var bra før Algarve. Jeg håper ikke dette har satt ham noe tilbake. Jeg er uansett glad for at vi tok ham ut av rittet. Det var nok lurt. Vi har ikke hatt strategimøte ennå, men på lørdag kommer det til å dreie seg om ham og Michael Valgren, forteller Dimension Data-sportsdirektøren.