SNUR: Trond Giske er ikke like hard i sin omtale av partileder Jonas Gahr Støre mandag.
SNUR: Trond Giske er ikke like hard i sin omtale av partileder Jonas Gahr Støre mandag. Foto: Terje Bendiksby/NTB Scanpix

Vakte oppsikt med TV 2-intervju:

Dette sier Giske om Ap-lederen i dag

Trond Giske er trygg på at han og Jonas Gahr Støre vil fortsette å jobbe tillitsfullt sammen mot valget til høsten, sier han til TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Forrige uke uttalte Jonas Gahr Støre at Trond Giske ikke har tillit og samme dag svarte sistnevnte med samme mynt.

I et direktesendt intervju med TV 2 nektet han fredag å gi en tillitserklæring til partilederen.

– Han er leder i Arbeiderpartiet og velges av landsmøtet. Vi har den lederen vi har til vi har en ny, uttalte han.

TV 2-intervjuet vekket oppsikt blant politiske kommentatorer.

Mandag er Giske ikke like hard i sin omtale av Støre.

– I forbindelse med VGs feilaktige oppslag gikk det en kule varmt fra flere hold i spørsmål om tillit, skriver han i en e-post til TV 2.

Vil legge ballen død

Nå mener han det er lurt å legge ballen død og gå videre.

– Jonas og jeg har jobbet tillitsfullt sammen gjennom ti år i regjering, i sentralstyret og i stortingsgruppa. Jeg er trygg på at vi kommer til å fortsette med det på det laget som skal vinne valget til høsten, skriver han.

Videre forteller han at han nå tror «alle partifeller er lei av at enkeltmediers overskrifter får styre» hva de skal bruke krefter på.

– Vi må snakke om det som er viktig for oss, som mindre forskjeller mellom folk, en god skole for alle unger og arbeidsplasser i hele Norge. Den striden Arbeiderpartiet skal stå i fremover, er kampen for Ap-ordførere over hele landet som motvekt til Høyre-/Frp-regjeringen, avslutter han.

Mandag sier Jonas Gahr Støre til TV 2 at han er glad for Giskes kommentar.

– Jeg er glad for at Trond i dag sier dette. Det er klokt å legge denne ballen død. Den viktigste kampen i Arbeiderpartiet står nå i alle landets kommuner for å vinne kommunevalget. Det gjør vi som et lag. Det har vært en turbulent og vanskelig uke for alle involverte, og den tydelige beskjeden fra partiorganisasjonen er at vi nå skal ha fokus på våre politiske saker, sier han.

Se fredagens intervju med Trond Giske her:​

Omstridt video

Bakteppet for ordvekslingen mellom Jonas Gahr Støre og Trond Giske er en video av Giske som danser med en kvinne i 20-årene på en bar i Oslo.

Det endte med en bekymringsmelding sendt til partisekretær Kjersti Stenseng onsdag.

Det var verken kvinnen som er avbildet i videoen eller kvinnen som filmet, som stod bak bekymringsmeldingen. Den kom fra nestleder Knut Sandli i Fagforbundet Sykehus og helse Oslo, hvor begge kvinnene er medlemmer.

Mandag morgen fortalte de to kvinnene til NRK at de føler seg brukt i et politisk spill og forteller at ingen kontaktet dem før bekymringsmeldingen ble sendt. Kvinnen i videoen har tidligere uttalt at «videoen ser verre ut enn det var».

Beklaget situasjonen

I en SMS til NRK har Sandli skrevet at han i ettertid forstår kvinnene:

«Jeg kan godt forstå at de blir opprørte. Saken har nok blitt betraktelig mer ubehagelig for dem enn jeg hadde kunnet forutsi. Jeg reagerte på Giskes oppførsel i en video jeg ble vist. Min hensikt var å varsle Arbeiderpartiets ledelse om dette i nominasjonsprosessen de var inne i. Etter dette viste det seg at videoen allerede var ute i offentligheten. Da valgte jeg å gi et intervju med VG når de ringte meg.»

Mandag beklaget Fagforbundets nestleder Sissel M. Skoghaug i en pressemelding at de to kvinnene var havnet i en situasjon som de selv ikke hadde ønsket.

– I denne saken sier to av våre lokale tillitsvalgte at de har forsøkt å ivareta det de mente var interessene til to av våre medlemmer. Vi mener at de burde snakket med de to kvinnene før de foretok seg noe mer, sier hun.