FORNØYD MED SAMARBEIDET: Alexander Kristoff fikk skryt av Fernando Gaviria etter å ha hjulpet kolombianeren til seier.
FORNØYD MED SAMARBEIDET: Alexander Kristoff fikk skryt av Fernando Gaviria etter å ha hjulpet kolombianeren til seier. Foto: TV 2

Superspurteren hyller Kristoff etter perfekt opptrekk

Herlig start på samarbeidet mellom Alexander Kristoff og Fernando Gaviria. Imponerende fjerdeplass for Kristoffer Halvorsen.

Alexander Kristoff (31) kan måtte finne seg i å spille andrefiolin i UAE Team Emirates denne sesongen etter inntoget til superspurter Fernando Gaviria, men det er kanskje ikke så dumt for lagets del.

Gaviria: – Glimrende

På mandagens etappe i UAE Tour serverte nemlig Kristoff et tilnærmet perfekt opptrekk for sin kolombianske lagkamerat.

Gaviria kunne dermed åpne spurten fra en god posisjon, og 24-åringen holdt unna for en jagende Elia Viviani.

– Kristoff var imponerende. Han gjorde en glimrende jobb. Han ga alt han hadde på riktig tidspunkt. Uten ham er det ikke sikkert at jeg hadde vunnet, sier Gaviria til TV 2.

TAKKET KRISTOFF: Fernando Gaviria tok sesongens tredje seier og viser hvorfor UAE Team Emirates hentet ham til laget før årets sesong. FOTO: TV 2.
TAKKET KRISTOFF: Fernando Gaviria tok sesongens tredje seier og viser hvorfor UAE Team Emirates hentet ham til laget før årets sesong. FOTO: TV 2.

Selv synes ikke nordmannen at det var så uvant å omstille seg fra å skulle spurte om seieren til å jobbe som våpendrager for Gaviria. Kristoff, som trolig vil få færre muligheter til å kjøre for egne resultat denne sesongen, mener likevel at det var litt å utsette på egen innsats.

– Kanskje jeg har en karriere etter at jeg er spurter også, smiler Kristoff til TV 2 like etter målgang etter å ha levert mer en godkjent i sin første opptrekkerjobb for Gaviria.

– Det var veldig tungt. Jeg kom litt før i front enn jeg hadde håpt. Han er sterk. Jeg er sterk. Så det holdt akkurat inn. Det var et veldig tungt oppløp. Jeg var litt for tidlig fremme. Jeg ville egentlig vente litt lenger.

– Hva sa Gaviria til deg?

– Han var fornøyd med opptrekket. Han synes jeg gjorde en god jobb. Han mente det var perfekt.

Mente Kristoff-manøver var farlig

Men det var ikke alle som var fornøyd med Kristoff etter tirsdagens spurtbatalje. Caleb Ewan (Lotto-Soudal) forsøkte å kjempe seg frem i kampen om seieren og endte på tredjeplass, men mente at Kristoff skapte en farlig situasjon i den siste svingen før målstreken.

– Det var farlig fordi han kom mot oss inne ved skiltene. Det er ikke nødvendig. Gaviria viste at han er raskest i dag. Det er ikke noe poeng i at opptrekkeren hans skal skape en velt. Jeg spurtet alt jeg kunne. Han kom inn mot skiltene. Det er en gammel taktikk som opptrekkerne bruker for å ødelegge de andre spurternes sjanser. Det er det han gjorde, sier Ewan, og sier følgende til TV 2:

– Jeg synes ikke det var nødvendig. Han bør vite bedre enn det.

TV bildene viser at Ewan gir Kristoff et lite dytt med hodet før den nevnte svingen.

Kristoff ønsker ikke å kommentere situasjonen Ewan sikter til overfor TV 2.

For Kristoffer Halvorsen (Team Sky) ble det en meget oppløftende og ikke minst imponerende fjerdeplass i det som er et meget sterkt felt i UAE Tour.

Blodige kutt

Kristoff virket ikke å være hemmet av skadene han pådro seg under den siste etappen i Tour of Oman torsdag forrige uke. Da deiset 31-åringen i bakken og pådro seg dype, blodige kutt, men var rask med å friskmelde seg selv til søndagens start i UAE Tour.

Nå håper nok UAE Team Emirates at Kristoff og Gaviria fortsetter det gode samarbeidet. Da skal det bli tøft for konkurrentene å tukte den norsk-kolombinakse superduoen.