– Kan være det siste vi ser av Zuccarello i Dallas

Mats Zuccarello (bildet) debuterte for Dallas Stars i natt. Han noterte seg for et mål, en målgivende og en brukket arm, i løpet av 13 minutter på isen. Det er antatt at Zuccarello går glipp
Mats Zuccarello (bildet) debuterte for Dallas Stars i natt. Han noterte seg for et mål, en målgivende og en brukket arm, i løpet av 13 minutter på isen. Det er antatt at Zuccarello går glipp Foto: Jon Durr
I natt debuterte Mats Zuccarello for sin nye klubb. Det kan bli et kortvarig forhold, ifølge hockeyeksperter.

Etter en berg- og dalbane debut for Dallas Stars i natt, måtte Mats Zuccarello forlate isen med en brukket arm. Totalt fikk han 13 minutter på isen og noterte seg for et mål og en målgivende.

Ifølge redaktøren for hockeymagasinet nitten.no, Roy Kvatningen, kan det være det første og siste vi ser av nordmannen i en Dallas-drakt.

– Jeg tror det armbruddet fort kan ta fem til seks uker før det er bra igjen. Dette kan være det siste vi ser av Zuccarello i Dallas, dersom de ikke når sluttspillet. Det er jo ganske tragikomisk, egentlig, sier Kvatningen.

– Er der primært ut sesongen

I NHL overtar klubber kontrakten til den spilleren de henter inn. Det betyr at den kontrakten Zuccarello hadde i New York Rangers, fortsatt gjelder i Dallas Stars. Det betyr at kontrakten til 31-åringen fortsatt går ut 1. juli.

TV 2s ishockeyekspert, Bjørn Erevik, har trent Zuccarello tidligere. Han tror ikke at hans tidligere elev blir lenge i Texas-klubben.

– I utgangspunktet er han der primært ut denne sesongen. Til sommeren kan han få velge selv hvor han vil spille, forteller Erevik. ​

​– Hva slags kontrakt er det du tror han er ute etter?

– Så vidt jeg har forstått er det en femårskontrakt Zuccarello ønsker seg. Det kommer selvfølgelig an på hvilke klubber som tilbyr og hva slags lønn han blir tilbudt. Han ser nok for seg at den kontrakten han signerer nå, vil bli den siste han signerer i NHL. Da ønsker han en lengst mulig kontrakt, hevder Erevik.

Dallas Stars har lenge vært interessert i å hente Zuccarello. Nå har de investert to tidlige draft-picks i å få nordmannen til sørstatene. Kvatningen tror ikke klubben har planer om å kun ha ham i et par måneder.

– Klubbens New York-speider har hatt Zuccarello øverst på lista si i flere år nå, så klubben har nok et godt inntrykk av hva slags spiller og person han er. De er nok interessert i å beholde Zuccarello i klubben. Det har de også lønnsrom til neste sommer, forteller Kvatningen.

– Var litt «worst case»

Flere av lagene som ble koblet til Zuccarello er gode kandidater til å vinne det berømte Stanley Cup-trofeet ved slutten av sesongen. Både Kvatningen og Erevik er enige om at Dallas var en av de dårligere klubbene Zuccarello kunne blitt sendt til.

– Det var jo litt «worst case» av de lagene som ble nevnt. Jeg hadde håpet litt mer på lag som Nashville Predators, Winnipeg Jets eller Pittsburgh Penguins. Lag som har en realistisk sjanse på å vinne Stanley Cup. Det ble det ikke, sier Kvatningen.

Erevik tror heller ikke Dallas Stars kommer til å komme noe særlig langt i sluttspillet, men er ikke like kritisk til klubben som det Kvatningen er.

– Jeg tror de kan komme et par runder inn i sluttspillet, men alt skal klaffe for dem om de skal vinne til slutt, sier den tidligere hockeytreneren.

Dallas Stars er for øyeblikket det syvende beste laget i den vestlige divisjonen i NHL. De åtte beste lagene fra divisjonen går til sluttspill.

– Jeg hadde vært ganske trygg på plassen deres, dersom Zuccarello hadde vært frisk. Heldigvis for han så slåss de andre lagene bak dem mot hverandre. Så det er ikke sånn knallhard konkurranse der, så det skal gå. Når det kommer til sluttspill, så kommer de til å ryke tidlig, mener Kvatningen om Dallas sine sluttspillmuligheter.

Til tross for at hockeyekspertene er skuffet over klubben Zuccarello endte opp i, er det flere gode spillere i Stars-garderoben. Blant annet angrepsspillerne Tyler Seguin, Aleksander Radulov og Jamie Benn. De to førstnevnte spilte på rekke med Zuccarello mesteparten av tiden nordmannen var på isen. Kvatningen er godt fornøyd med at Zuccarello endelig får spille med spillere som er blant ligaens beste.

– Tyler Seguin er top 20 i ligaen. Benn og Radulov er også veldig gode spillere. Han har lekekamerater i større grad her enn det han hadde i New York. Han får gode rekkekamerater, som kan gi han mye målpoeng. Det kan jo sette han i en bedre posisjon når det kommer til kontraktsforhandlingen, mener Kvatningen.

Fornøyd med debuten

I går kveld debuterte Zuccarello for Stars, da de møtte Chicago Blackhawks. Det endte med ett mål, en målgivende og et armbrudd på nordmannen. De 13 minuttene han var på isen var nok til å overbevise lagkamerat Tyler Seguin.

– Han var fantastisk å spille med, synd det varte så kort. Hans overblikk og pasningspill er strålende, det var synd det varte så kort, fortalte Seguin etter kampen.

De siste 24 timene var veldig stressende for nordmannen. Han sov kun tre timer før han gikk ut på isen i Chicago. Det imponerer Erevik stort.

– Det var en fantastisk debut. Et stressende døgn for han, kun tre timer søvn. Så kommer han inn og leverer på den måten han gjorde, det er en strålende prestasjon. Han hjalp jo Dallas til seier, selv om han ikke får fullført matchen, sier Erevik.

Roy Kvatningen mener Zuccarello bare bekreftet inntrykket han har hatt av nordmannen fra før av.

– Endelig fikk han vist hvilken elitespiller Zuccarello er. Han fikk spille med spillere som er på hans nivå, kanskje bedre også, sier Kvatningen.

Overgangsvinduet i NHL stenger klokka 21.00 i kveld. Ifølge Erevik skal man ikke utelukke en siste overgang til Dallas.

– Det er jo fortsatt noen timer igjen av vinduet, stenger klokka 21 norsk tid. Med den rollen Mats tok i går og med ytterligere forsterkninger, så kan det bli spennende i sluttspillet. Men at Dallas er Stanley Cup-mester nivå, det tviler jeg på.

Lik TV 2 Sporten på Facebook