Frida Karlsson blir sammenlignet med Therese Johaug og er klar for tirsdagens 10 kilometer i Seefeld.
Frida Karlsson blir sammenlignet med Therese Johaug og er klar for tirsdagens 10 kilometer i Seefeld. Foto: Nukari, Jussi

Sveriges nye yndling klar for Johaug-duell

Det svenske stortalentet Frida Karlsson (19) imponerte i VM-debuten. På tirsdagens 10 kilometer får hun en ny sjanse til å imponere.

Karlsson tok en knallsterk femteplass på 15-kilometeren (skiathlon) tidligere i VM. Det gjorde hun i en alder av bare 19.

– Det synes jeg. Nå har jeg fokus på morgendagen og tar med alt positivt fra den første øvelsen, sier Karlsson på spørsmål om hun har fordøyd den gode åpningen.

Karlsson er sammenlignet med en ung utgave av Johaug. Mandag snakket hun også om sitt første VM-møte (15 km) med den norske superløperen.

– Det var heftig selv om jeg ikke så så mye til henne underveis. Vi gratulerte hverandre etterpå. Hun virket som en veldig ydmyk og blid jente, sier Karlsson.

Den nye Johaug

Den svenske jenta føler seg trygg for morgendagens renn og gleder seg til konkurransen.

– Den her distansen er den jeg har kjørt mest. Det er den jeg er mest trygg i. Det er vanskelig å si hva resultatet vil bli, men det er klart at vi står på startlinjen for å gjøre en best mulig jobb, sier Karlsson i en pressekonferanse til Aftonbladet.

Karlsson er klar i sitt svar når får spørsmål om hun tror hun kan slå Johaug på 10-kilometeren.

– De skal mye til for å slå henne (Therese Johaug), men det er ikke umulig. Det er gøy å høre at man blir sammenlignet med henne. Jeg skal gjøre mitt beste for å bli like god som Therese. Kanskje enda bedre.

Hes

Ebba Andersson er tilbake fra sykdom og går også 10-kilometeren, men hun valgte å avslutte medieseansen etter et par minutter.

– Jeg må spare stemmen, sier Andersson.

Charlotte Kalla og Ida Ingemarsdotter er de resterende på det svenske laget.

Talentet og O2-kapasiteten er åpenbart på plass for stortalentet Karlsson. Dermed ser Sverige ut til å ha en distanseløper på toppnivå om ikke lenge. 19-åringen spås en lys framtid.

Sverige vant lagsprinten med Maja Dahlqvist og Stina Nilsson. Nilsson fikk sølv på den individuelle sprinten. Nå ønsker svenskene mest av alt at Karlsson skal ta en medalje også på 10-kilometeren i klassisk tirsdag.

Der er Johaug en av tidenes største, hvis ikke den største, VM-favoritten. Sverige har realistiske ambisjoner om medalje.

Tøft?

Rennet starter ikke før 15.00. Det bekymrer Kalla litt.

– Det er veldig vanskelig å se for seg hvordan forholdene vil være så sent på dagen. Sola kommer også til å gå ned underveis i konkurransen, sier Kalla.

Det er varslet ti varmegrader og strålende sol når første løper går ut fra start.

(©NTB/TV 2)