Den svenske kommentatoren Tomas Pettersson beskyldte Therese Johaug for løgn da den norske skistjernen uttalte at målet i VM kun var en individuell medalje.

«Eh ... hallo? Vent nå litt, snille Johaug. Forventer du virkelig at noen av oss skal tro ett ord av det du sier?», skrev blant annet Expressen-kommentator Tomas Pettersson under tittelen «Hvorfor sitter du der og lyver, Therese?».

– Det er han som har definert at jeg lyver
Overfor TV 2 Sporten slår nå en irritert Johaug tilbake mot Petterson.

– Jeg sitter ikke her og lyver. Det er han som har definert at jeg lyver. Jeg står for de målene jeg sa før mesterskapet om å reise hjem med medalje. Jeg har drømt om gull i to år, og det fikk jeg på lørdag, slår Johaug fast på mandagens pressekonferanse.

– Reiser du hjem nå, da?

– Nei, jeg gir meg meg ikke ennå. 10 kilometer klassisk er en av favorittøvelsene mine og det blir vel dumt å si at jeg ikke går for gull på den, svarer Johaug på TV 2 Sportens spørsmål.

Trener Ole Morten Iversen er klar på at Johaug er den store gullfavoritten på tirsdagens 10 kilometer i VM-løypene.

– Therese er favoritt, enten hun vil det eller ikke. Men dette blir åpent. Ser du på navnene, så er det slik jeg ser det 11-12 løpere som kjemper om de tre øverste plassene, mener han.

Johaug hevder at gullmedaljen på 15 kilometeren med skibytte henger svært høyt.

– Jeg kunne ikke fått en bedre start på VM etter det individuelle gullet. Jeg hadde en drøm om det før mesterskapet startet. Det gir meg ro og trygghet, og jeg fikk bevist overfor meg selv at jeg er i bra form. Jeg har følt meg i bra form i det siste, men man har aldri kontroll på konkurrentene, påpeker gullvinneren.

– Jeg kan ikke sveve videre på det
Nå har Johaug nye medaljer i sikte.

– Nå må jeg legge løpet på lørdag bak meg. Jeg kan ikke sveve videre på det, sier Johaug, som har forsøkt å forbedre det hun mener er sine svake sider før VM i Seefeld.

– De svake sidene mine er at jeg har tapt sekunder der det har vært flatt terreng, og så har jeg hentet mye i motbakkene. Jeg har jobbet veldig mye med det de siste to årene når jeg har hatt muligheten til det. Jeg har hatt stakeintervaller i paddeflatt terreng og prøvd å utvikle kapasiteten min på de flate partiene, konstaterer hun.

Norge har hittil tatt fire av fem gullmedaljer i langrennsøvelsene i VM.

– Vi har fått en veldig bra start, og det gjør noe med pågangsmotet til hele teamet. Vi har ikke snakket med noen andre om hvor gode vi har vært, men vi går ikke rundt og hoverer. Det gir oss bare selvtillit og masse energi, sier Astrid Uhrenholdt Jacobsen om den norske dominansen på pressekonferansen i VM-byen Seefeld mandag.