funnet i jernbanetunnel:

Til sykehus etter å ha fått strøm i seg – én død

FILIPSTAD/OSLO (TV 2): Tre personer har fått strøm i seg i en jernbanetunnel på Filipstad i Oslo. Én av de tre er bekreftet omkommet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

SISTE: To tenåringer er fortsatt kritisk skadd etter ulykken i togtunnelen, opplyser politiet mandag morgen. Pårørende er varslet.

Politiet fikk melding om ulykken ved 16.30-tiden søndag, og rykket ut til togtunnelen på Filipstad, vest i Oslo sentrum.

– Vi fikk melding klokken 16.36 via AMK. Det var et vitne som hørte personer som ropte om hjelp fra tunnelen, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Vidar Pedersen, til TV 2.

Én av de tre personene som er involvert i ulykken er bekreftet omkommet, opplyser Oslo-politiet.

– En person som ble hentet ut av tunnelen ble erklært død på stedet, sier Pedersen.

De to øvrige personene er innlagt på Ullevål universitetssykehus med kritiske skader, opplyser operasjonslederen.

Vaktleder Anne Tveit ved krimvakta i Oslo politidistrikt opplyser til TV 2 at de tre involverte er i tenårene.

Uklart hendelsesforløp

De tre personene kom i kontakt med en strømførende kilde inne i tunnelen. Det er uklart hvorfor de tre befant seg inne i tunnelen.

– De er ikke ansatt på jernbanen. De har trolig tatt seg over et gjerde og gått inn i tunnelen, men vi vet foreløpig ikke hvorfor de har gjort det, sier Pedersen.

Innsatsleder på stedet, Tore Barstad, sier at politiet nå jobber med å finne ut hva som har skjedd. Kriminalteknikere er sendt til åstedet.

– Naturlig nok har ingen vært vitner til dette. Det er et avsperret område og de involverte i hendelsen har heller ikke latt seg avhøre, sier han til TV 2.

Krimvakta i Oslo opplyser at de to kritisk skadde personene er for hardt skadd til å la seg avhøre på nåværende tidspunkt.

TRE INVOLVERT: Tre personer i tenårene var involvert i ulykken søndag formiddag. Foto: Ronnie Baraldsnes/TV 2
TRE INVOLVERT: Tre personer i tenårene var involvert i ulykken søndag formiddag. Foto: Ronnie Baraldsnes/TV 2

Bistår politiet

Politiet i Oslo meldte først at to personer var fraktet til sykehus. Deretter ble en tredje person hentet ut av tunnelen. Det ble gjennomført livreddende førstehjelp, men personen ble erklært død på stedet.

Harry Korslund, pressevakt i Bane Nor, opplyser til TV 2 at ulykken i utgangspunktet ikke vil få konsekvenser for den øvrige togtrafikken i Oslo.

– Vi jobber nå med å bistå politiet med opplysninger de måtte trenge i den videre etterforskningen, sier han.