Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Henrik Kristoffersen lå kun 22 hundredeler bak Marcel Hirscher før andreomgangen.

Men som i VM i Åre klarte han å distansere østerrikeren i finalen.

Kristoffersen vant rennet i Bansko, kun fire hundredeler foran Hirscher. Dette var Rælingen-guttens andre verdenscupseier i storslalåm – hans første siden 2016.

– Det føles virkelig godt. Endelig er hundredelene litt på min side igjen. Det var det i Åre, men har ikke vært det de siste to årene, sier Kristoffersen til FIS.

– Vi har jobbet så hardt med storslalåm. Det er virkelig, virkelig deilig å få noe tilbake nå, for det har vært to år med hardt arbeid.

Hirschers 2. plass var imidlertid nok til å sikre ham seieren sammenlagt i storslamlåm-cupen.

Franske Thomas Fanara slo lagkamerat Alexis Pinturault med ett fattig hundredel, og tok dermed 3. plassen.

Det skilte mye i storslalåmløypa i Bulgaria, og bare fem mann var mindre enn et sekund bak ledende Hirscher før finalen.

Storslalåmen i Bansko ble i det hele tatt en norsk opptur. Rasmus Windingstad kjørte en god 2. omgang som holdt til en sterk 7. plass, noe som er karrierebeste for hans del i verdenscupen.

Leif Kristian Nestvold-Haugen, som gjorde en stor feil i førsteomgang, kjørte seg på sin side opp fra en 26. plass til 10. plass. Han hadde også andreomgangs beste tid.​

Bjørnar Neteland tok en 24. plass. Fabian Wilkens Solheim endte på 43. plass, mens Aleksander Aamodt Kilde og Timon Haugan kjørte ut.

(©NTB/TV 2)