DALLAS: Mats Zuccarello kan få sin debut for Dallas allerede søndag kveld.
DALLAS: Mats Zuccarello kan få sin debut for Dallas allerede søndag kveld. Foto: Bill Kostroun/AP Photo.

Hentet for å sikre sluttspillplass til Dallas

Jeg er sikker på at Mats kommer til å bli en fan-favoritt i Dallas også, men om han får den samme statusen der vil tiden vise.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Endelig er spekulasjonene over, og overgangen alle har visst kom til å skje et faktum - Mats Zuccarello er Dallas-spiller.

En overgang som flytter han til den vestre avdelingen. En avdeling som historisk har hatt ett rykte på seg for å være noe mer enn fysisk enn den østre.

Det blir spennende å se hvordan dette vil påvirke spillet til Mats. Jeg spår at det ikke vil påvirke det noe særlig. I Dallas vil han få lagkamerater som stjernespillere som Seguin, Benn, Radulov. Men produksjonen fra disse har ikke vært på tidligere nivå, så Zuccarello er hentet for å bidra til å sikre sluttspillplass til Dallas. Det har de ikke klart siden 2015/2016-sesongen.

Det er svært jevnt rundt streken, og Texas-klubben er pr nå på 7 plass. De 8 beste går som kjent til sluttspill, så det blir noen spennende uker fremover.

Uansett kan Mats konsentrere seg 100% om det han liker aller best, nemlig å kose seg med kølle og puck på verdens største scene. Spør du meg har prosessen tatt altfor lang tid, NYR burde ha gjort dette for lenge siden. For det så lenge ut til at hockeyen ikke var det morsomste han holdt på med en lang stund, og da er ikke Mats seg selv.

Heldigvis klarte han å fokusere på det som skulle skje på isparketten igjen, og plutselig var Kreider-Zibanejad-Zucca en av de beste kombinasjonene i NHL, og Mats har levert på løpende bånd siden. Det styrket hans aksjer (les: NYR`s returverdi).

Siden Mats satt sine første skøyteskjær i Madison Square Garden, har det kun vært en klubb som gjelder for den lille artisten; NY Rangers. Kanskje verdens mest populære ishockeyklubb. I verdens kuleste by!

Jeg har selv vært over flere ganger, og sett med egne øyne hvilken status Mats har hatt blant klubbens mange fans. Hvor godt han har vært likt blant lagkameratene har vært dokumentert/sitert «tusen ganger».

Sist gang jeg var over, kommer Mats tuslende mot oss, slenger armen på skulderen til sønnen min som var 10 år den gangen, og sier, som om de hadde vært kamerater hele livet: «Jeg må inn og ta en matbit med resten av laget nå etter kampen. Ta med mamma og pappa så går vi inn og spiser».

Jeg trenger vel neppe å understreke ansiktsfargen på junior, og at dette er noe han aldri kommer til å glemme. Men slik er Mats. Han er kompisen din enten du er 10 eller 80.

Jeg er sikker på at Mats kommer til å bli en fan-favoritt i Dallas også, men om han får den samme statusen der vil tiden vise - og kvaliteten på det han leverer på isen avgjøre. I garderoben kommer han til å få den samme rollen, det er jeg sikker på! Ikke fordi han ønsker å ta den, men fordi Mats er Mats. Det kommer lagkameratene i Dallas til å få gleden av ganske raskt, kanskje allerede i kveld mot Chicago.

En fantastisk likandes kar med beina godt plantet på jorda, og med glimtet i øyet som kommer til å sjarmere journalistene i Texas på lik linje som i New York.

Lurer på hvor lang tid det tar før norske ishaller er fulle av unger med Dallas-drakter, som prydes med #36 Zuccarello? Antagelig tar det ikke lang tid.

Lykke til!