Her er Mats Zuccarello i drakten til sin nye klubb, Dallas Stars. Han debuterer mot Chicago søndag kveld.
Her er Mats Zuccarello i drakten til sin nye klubb, Dallas Stars. Han debuterer mot Chicago søndag kveld. Foto: Jon Durr

Zuccarello klar for ny klubb

Etter ni sesonger i New York Rangers går den norske ishockeyproffen Mats Zuccarello (31) til Dallas Stars.

Dallas Stars bekrefter overgangen i en pressemelding natt til søndag norsk tid. Søndag kveld debuterer han mot Chicago Blackhawks.

Dallas-manager Jim Nill sier Zuccarello er en av de beste angrepsspillerne i ligaen, og sier han kommer til forbedre laget deres på mange måter.

– Han kommer til å gi oss scoringer. Han er en offensiv spiller og han kommer med mange offensive kvaliteter.

I bytte for Zuccarello får New York Rangers to valg i NHL-draftene i 2019 og 2020.

– Det har vært ni fantastiske år, skriver Zuccarello på sin Instagram-profil.

– New York, du har gitt meg så mye og jeg kan ikke takke deg nok. Jeg har spilt med så mange spillere og møtt så mange folk jeg nå kan kalle familie. Jeg kan ikke takke fansen nok for all deres støtte gjennom alle disse årene. Det har vært en ære. Nå ser jeg frem til å komme til Dallas og skape nye minner, skriver Zucca.

Nordmannen har sørget for 37 poeng i 46 kamper han har spilt denne sesongen. I hele hans Rangers-karriere har han stått for 352 poeng i til sammen 509 kamper.

31-åringen var en svært populær del av Rangers-laget, og etter at klubbskiftet var et faktum, har det strømmet på med hyllest til Zucca. Til og med politiet i New York, NYPD, tok til Twitter for å hylle hockeyhelten lørdag.

– Mats Zuccarello vil alltid være en New Yorker i våre øyne. Takk for all den ekstra innsatsen og alle minnene, skriver de på sin Twitter-profil.

Kan debutere allerede søndag

Zuccarello hadde sin siste kamp for Rangers forrige uke. Ifølge det norske ishockeynettsiden nitten.no kan nordmannen spille for Dallas allerede i Chicago søndag, eventuelt mot Las Vegas tirsdag.

Det var TSNs journalist Bob McKenzie som først meldte om Zuccas overgang til Dallas. Han skriver at NY Rangers fremdeles vil betale tretti prosent av nordmannens lønning.

Stars hentet også backen Ben Lovejoy fra New Jersey Devils før mandagens overgangsfrist.

Klubben er tross 0-3-tapet for Carolina lørdag inne på sluttspillplass i Western Conference med ett poengs margin.

I bytte for Zuccarello får New York Rangers to valg i NHL-draftene i 2019 og 2020. De er i utgangspunktet i 2. og 3. runde, men oppgraderes til 1. runde dersom Stars kommer minst til semifinale i NHL-sluttspillet og Zuccarello spiller minst halvparten av kampene i de to første sluttspillrundene (2019-valget) og dersom Zuccarello forlenger med Stars etter sesongen (2020-valget).​

– Ikke veldig sexy

TV 2s hockeyekspert Bjørn Erevik innrømmer at han er en anelse skuffet over klubben Zucca havnet i.

– Det er ikke den mest sexy klubben han kunne kommet til. Western Conference er veldig jevn, og det er faktisk ikke hundre prosent sikkert at de i det hele tatt kommer til sluttspill. Det er en veldig tett avdeling. Men med Zucca øker muligheter for Dallas.

Erevik mener likevel at Zucca kan nyte godt av lagkameratene i sin nye klubb, men er spent på hvor han ender opp til sommeren.

– Dallas har noen riktige toppspillere. Omgivelsene i Dallas kommer nok til å være gode. Men jeg hadde kanskje håpet at han havnet i en klubb med litt større muligheter for å vinne Stanley Cup.

– Kontrakten hans går ut etter sluttspillet i sommeren. Da er han helt fri til å gå hvor han vil. Da bestemmer han selv hvor han vil spille, så det blir spennende, sier Erevik.​

(©NTB/TV 2)