Kjersti Stenseng hardt ut mot sin egen far:

– Jeg har sagt klart ifra til ham i dag

GÅLÅ/OPPLAND (TV 2): Arbeiderpartiets partisekretær er «helt uenig» med sin far i synet på Trond Giske som partileder.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TV 2 skrev lørdag at Gunnar Tore Stenseng, mangeårig Arbeiderparti-ordfører i Nord-Fron, mener at Trond Giske bør bli ny partileder i Arbeiderpartiet.

Stenseng er også faren til Arbeiderpartiets partisekretær, Kjersti Stenseng. Hun er dypt uenig i sin fars uttalelser.

TV 2 møter henne på Gålå i Gudbrandsdalen hvor hun er på ferie.

– Jeg har sagt klart ifra til han i dag at jeg er helt uenig i det min far sier. Han står fritt til å mene det han mener, men jeg er helt uenig med ham, sier Stenseng.

Hun forteller at hun lørdag har gitt tydelig beskjed til sin egen far om at hun ikke er fornøyd med hans uttalelser.

– Jeg har gitt klart uttrykk for at jeg er veldig uenig i og at dette er en diskusjon min far ikke trenger å verken kommentere i sosiale medier eller ellers, sier hun.

– Hvilket signal sender det til varslerne at din far lanserer Giske som partileder, dagen etter at han vrakes fra tillitsverv?

– Som sagt, min far får stå for sine uttalelser og svare for dem. Jeg er helt uenig i de vurderinger og kommentarer han har gitt, sier Stenseng.

– Og det er helt urealistisk at Trond Giske blir partileder i Arbeiderpartiet?

– Det er Jonas Gahr Støre som er partileder i Arbeiderpartiet. Jeg står fullt og helt bak Jonas. Nå skal vi skal inn i et viktig kommunevalg og et Stortingsvalg etter det, og det er vårt fokus nå, sier hun.

Vil ha Giske som leder

Gunnar Tore Stenseng ga sin støtte til Giske på Facebook, etter et TV 2-intervju fredag kveld. Da ville Giske ikke gi sin fulle tillit til Jonas Gahr Støre som partileder.

– Det er ufattelig at ikke trønderne støtter Trond Giske i maktkampen der Oslo-partiet gjør alt de kan for å holde ham unna. De vet jo at han er den farligste konkurrenten til Raymond Johansen den dagen Ap trenger en ny leder, skrev Stenseng.

– Det trenger vi forresten så snart som mulig, fortsatte han.

Til TV 2 sa Stenseng lørdag formiddag at han mener Giske bør bli leder i Arbeiderpartiet en gang i fremtiden. Giske selv ville ikke kommentere disse uttalelsene lørdag.

Gunnar Stenseng vil ikke gi flere kommentarer til saken lørdag kveld.

FAR OG DATTER: Faren var til stede da Kjersti Stenseng i 2015 ble Arbeiderpartiets partisekretær. Foto: Nord-Fron Arbeiderparti/Facebook
FAR OG DATTER: Faren var til stede da Kjersti Stenseng i 2015 ble Arbeiderpartiets partisekretær. Foto: Nord-Fron Arbeiderparti/Facebook

– Håper på fred og ro

Kjersti Stenseng avviser at det foregår en reell maktkamp om partiledervervet i Arbeiderpartiet.

– Jonas Gahr Støre har bred støtte i hele landet, og det er helt andre ting det har vært diskusjoner om de siste dagene, sier hun.

– Forventer du at det er siste gangen det er en sånn sak rundt Trond Giske?

– Nå håper jeg det blir fred og ro, det ønsker alle. Jeg håper at det nå er et punktum for alt annet enn det som er politikk.

Mistet verv etter dansevideo

Det var Kjersti Stenseng som håndterte varslene mot Trond Giske i Arbeiderpartiet. Hun mener avgjørelsen til Trøndelag Ap er korrekt.

– I kjølvannet av de siste dagene mener jeg det er en klok beslutning, sier hun.

Fylkeslagets valgkomité vedtok i et ekstraordinært møte fredag at Giske likevel ikke innstilles til verv i arbeidsutvalget og fylkesstyret i Trøndelag. Bare to dager før hadde den samme valgkomiteen innstilt Giske til disse vervene.

Helomvendingen skjedde etter at en video av Giske ble spredt i sosiale medier. På videoen, som ble filmet på et utested i Oslo forrige helg, sees Giske dansende tett med en kvinne i 20-årene. Kvinnen har uttalt til NRK at «videoen ser verre ut enn den var».

Giske skrev fredag på sin Facebook-side at det var et stort trykk fra mennesker som ville ta selfier med han denne kvelden.

«Normalt ville det vært helt uproblematisk. Men med det bakteppet som er akkurat nå, burde jeg ikke sagt ja til det. Det hadde vært lureste å ikke være der i det hele tatt», skrev Giske.