Premier League

Joshua King scoret og bommet på straffe

Joshua King kunne sikret seieren mot Wolverhampton i sluttminuttene.

Bournemouth - Wolverhampton 1-1

Se sammendrag i videovinduet øverst!

Joshua King så lenge ut til å ha avgjort for Bournemouth mot Wolverhampton med målet på straffesparket han selv ordnet sev i starten av hjemmekampen, men sju minutter før full tid utlignet Rául Jiménez.

Men bare to minutter senere kunne King sende Bournemouth tilbake i ledelsen da Ryan Fraser ble felt like utenfor 16-meteren, men dommer Simon Hooper dømte straffe. King satte ellevemeterssparket i stolpen.

– Rettferdighet. Fellingen var utenfor, sier TV 2s fotballekspert Simen-Stamsø-Møller.

Dermed endte det 1-1 i en dramatisk kamp.

– Uavgjort var et greit resultat. Det hadde vært voldsomt med to seirer med de to straffesparkene der, sier Stamsø-Møller.

King fikk «billig» straffespark

Joshua King skaffet straffespark og scoret selv kampens første mål.

Den norske landslagsspissen gikk i bakken etter å ha fått et spark i leggen av João Moutinho 13 minutter inn i kampen. Rui Patrício i Wolves-målet var etter ballen, men Kings skudd var både hardt og velplassert.

I TV 2s Premier League-studio var det uenighet om dommeren tok rett avgjørelse da han ga straffesparket til King.

– Den så billig ut. Moutinho var nok borti, men han trekker til seg foten. Det var i hvert fall ikke mye kontakt, men det var nok litt. Spørsmålet er om det var nok til at King falt på den måten. Han fikk en dårlig touch også, så han hadde ikke rukket å ta den igjen, sier TV 2-ekspert Erik Huseklepp.

– Jeg husker Mark Clattenburg sa at som dommer må du stole på den første følelsen, for den er som regel den rette. Jeg tenkte at det var straffespark, han faller. Det er bare de to involverte som hundre prosent vet, men jeg vet ikke, sier TV 2s Premier League-programleder Jan-Henrik Børslid.

Kommentator: – Straffespark

TV 2-kommentator Endre Olav Osnes mener dommeren gjorde det rette.

– Jeg mener det er straffespark. Når du går inn på den måten i egen boks når King har ballen, ber du dommerne blåse straffespark, sier Osnes.

– Jeg vet hundre prosent sikkert at det hadde vært frispark om det var motsatt. At det en gang i blant blir straffe, har jeg ikke problemer med, sier TV 2s fotballekspert Simen Stamsø-Møller.

King har nå scoret fire mål og levert én målgivende på de fem siste Premier League-kampene. Totalt har han ni scoringer og tre assist denne sesongen.

– King ser veldig pigg ut. Han har vært bra i flere kamper på rad og ser veldig klar ut for vårsesongen. Han ser godt trent ut, jobber og sliter og scorer mål i tillegg. Da blir det ikke trykket noen færre drakter med «King» i Bournemouth de neste kampene. Han er veldig populær i Bournemouth. Han er den mestscorende Bournemouth-spilleren i Premier League. King er opp i 39 Premier League-mål nå, sier Simen Stamsø-Møller.

Straffedama i sluttminuttene

Senere i førsteomgang hadde Wolverhampton grunn til å føle seg snytt, for en upresset Chris Mepham lot ballen rulle nedover armen innenfor 16-meteren, men Bournemouth-stopperen slapp unna hos Simon Hooper.

Wolverhampton skapte de første målsjansene i andreomgang, begge på hjørnespark, men ingen av avslutningene klarte å overliste hjemmelagets keeper Artur Boruc.

Snaut timen ut i kampen var Dominic Solanke nær å doble ledelsen, men Patrício reddet fint. Etter 73 minutters spill var Bournemouth på farten igjen. Jordon Ibe utfordret og banket ballen i tverrliggeren.

Wolverhampton presset mot slutten, og sju minutter før full tid ble Matt Doherty av Adam Smith. Dommer Simon Hooper dømte straffespark og Raúl Jiménez satte inn utligningen.

Bre to minutter senere kunne King sendt Bournemouth tilbake i ledelsen. Vertene fikk et feilaktig straffespark da Ryan Fraser ble felt utenfor 16-meteren Ivan Cavaleiro, men Hooper dro det inn til straffespark. King misbrukte imidlertid muligheten og satte ballen i stolpen.