TIL NORSK FOTBALL: Pablo Arboine (20) fortsetter karrieren i Sarpsborg.
TIL NORSK FOTBALL: Pablo Arboine (20) fortsetter karrieren i Sarpsborg. Foto: sarpsborg08.no

Landslagsspiller klar for Sarpsborg

Pablo Arboine (20) har skrevet under for Sarpsborg 08.

Midstopper Pablo Arboine kommer fra Santos i hjemlandet Costa Rica og har signert en treårskontrakt med Sarpsborg, bekrefter østfoldingene fredag kveld.

Sarpsborg har tidligere i vinter hentet midtbanespiller Wilmer Azofeifa fra Santos.

– Vi har kommet i kontakt med Arboine gjennom det samme nettverket som hjalp oss med å lande Wilmer Azofeifa. I Pablo Arboine får vi en lynhurtig midtstopper som også kan spille back. Han er intens i spillestilen og besitter god duellkraft, selv om han er under 180 centimeter høy, sier Sarpsborgs sportssjef Thomas Berntsen.

I 2015 testet Arboine til elleville 10,4 på en 100-meterstest i hjemlandet, ifølge Sarpsborg.

Arboine debuterte for det costaricanske landslaget tidligere denne måneden.

– Dette er en sjanse jeg har drømt om i mange år. Sarpsborg 08 er et lag som kjemper om alt - å bli mestere og være i toppen. I tillegg har de levert godt i Europa League. Jeg er glad for å være på plass, sier Arboine.

Spilleren sier at det var interesse fra andre klubber i USA og Skandinavia.

– For spillere fra Costa Rica vil Europa alltid være førstevalget. Jeg er en spiller som som jobber hardt - en spiller med karakter. Jeg er en sterk og rask midtstopper som tror Sarpsborg 08 vil passe meg og utviklingen min veldig godt, sier 20-åringen.

Sarpsborg, som for tiden er på Marbella, endte på åttendeplass i Eliteserien. I tillegg nådde Geir Bakkes menn gruppespillet i Europaligaen.