BLOGGER: Her er Marna Haugen Burøe under Costume awards i Gamle Logen i 2018.
BLOGGER: Her er Marna Haugen Burøe under Costume awards i Gamle Logen i 2018. Foto: Tor Gunnar Berland / Stella Pictures

– De siste dagene har vært en ekstrem påkjenning for oss

Marna Haugen Burøe uttaler seg om bråket rundt ektemannen Ørjan Burøe.

Fredag kveld publiserte Marna Haugen Burøe en uttalelse på sin blogg, der hun kommenterer beskyldningene mot ektemannen Ørjan Burøe.

Den siste tiden har flere kvinner stått fram og beskyldt Burøe for seksuell trakassering og uønsket seksuell oppmerksomhet.

– Det er ikke til å stikke under en stol at dette er en vanskelig tid for hele familien, sier Haugen Burøe i uttalelsen.

– De siste dagene har vært en ekstrem påkjenning for oss, og jeg ønsker forståelse for at vi trenger et pusterom, sier hun.

Verken Haugen Burøe eller Ørjan Burøe ønsker å uttale seg ytterligere om saken fredag.

Rykteflom

Burøe har lenge vært en av de mest omtalte personene på rykteappen Jodel.

Sigrid Bonde Tusvik har flere ganger langet ut mot komikeren, og blant annet beskyldt ham for seksuell trakassering på et julebord. I podcasten Tusvik & Tønne 19. februar leste Tusvik og Lisa Tønne opp et innlegg fra Kemma Johanne Hagen, som har jobbet med Burøe i flere år.

Hagen forteller i innlegget at hun mottok trakasserende meldinger til alle døgnets tider over en lang periode, og at hun følte seg tråkket på hver eneste dag.

VG har også snakket med åtte andre kvinner som uavhengig av hverandre har fortalt om upassende meldinger og pågående oppførsel fra Burøe.

I tillegg skal det ha kommet flere varsel mot Burøe til Stand Up Norge.

Beklaget

Ørjan Burøe beklaget i sin podcast Pompel & Pilt.

– Jeg, Ørjan Burøe, var et ræva menneske før. Jeg var et ganske dårlig menneske.

BLOGGERNE: Ørjan Burøe og Marna Haugen Burøe har vært å se i tidligere sesonger av Bloggerne på TV 2.
BLOGGERNE: Ørjan Burøe og Marna Haugen Burøe har vært å se i tidligere sesonger av Bloggerne på TV 2. Foto: Espen Solli/tv 2

– Har du vært utro?, spør Haraldsen.

– Ja, det har jeg også vært (...) Jeg hadde en lang periode i livet mitt hvor jeg var høy på meg selv. Folk i sosiale medier fulgte meg, og jeg mistet meg selv i det hele. Og det forsvarer ingen ting, men jeg ble en dårlig utgave av meg selv.

Komikeren innrømmet å ha kontaktet kjærestene til bekjente, og hatt samtaler med kvinnene som han nå selv beskriver som langt over streken.

Etter beklagelsen var Hagen tydelig på at unnskyldningen ikke var god nok, og oppfordret Burøe via VG til å komme med en ordentlig unnskyldning.

19. februar publiserte Burøe et nytt innlegg på sin Facebook-profil, der han beklager den forrige beklagelsen, samt kom med en utdypning.

– En dårlig unnskyldning er en ny fornærmelse. Jeg tar fult ansvar for det jeg har gjort, skriver han i innlegget.

– Endret meg

Burøe sier han har forandret seg, og at han forstår det var feil å sende sexmeldinger til dama til en god venn og kollega.

Han beklager også ovenfor familien.

– Familien var ikke i mine tanker når jeg gjorde det jeg har gjort og de skal definitivt ikke være der når jeg står frem og ber om unnskyldning. Dette må jeg stå til ansvar for. Jeg prøvde å beskytte meg selv ved å tenke at dette lå tilbake i tid og at dette var glemt. Jeg lurte meg selv og andre. Dette hadde gått for langt, kostet for mye og skadet mange uskyldige, skriver Burøe.

Torsdag gikk en rekke komikere ut i Nettavisen og sa de tar avstand fra Burøe.

– Vi orker ikke å jobbe mer med deg. Vi kan ikke ha deg på våre klubber. Du ødelegger for miljøet, sier komiker Christoffer Schjelderup.

TV 2 snakket med Burøs manager Erlend Bakke fredag. Han ønsket da ikke uttale seg ytterligere om saken.