Helstekt "beer can" kylling og hvit sjokoladedrøm med Kvikk Lunsj

Her får du oppskriften på The Flying Culinary Circus' ultimate vinterferie-meny.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Helstekt "beer can" kylling:

  • 1 hel kylling
  • 5 ss kryddermiks (like deler paprikapulver, chilipulver, koriander, spisskummen og brunt sukker)
  • ½ l ølboks
  • 2 ts salt
  • 2 ss matolje

BBQ-glaze

  • 1 ss sriracha-saus
  • 1 ss soyasaus
  • 2 ss ketchup
  • 2 ss honning
  • 1 liten bunt koriander

Asiatisk salat

  • 1 mango
  • 1 granateple
  • ½ agurk
  • 1 kinakål (ev. bønnespirer)
  • 1 håndfull cashewnøtter

Spicy salatdressing

  • 2 lime
  • 3 ss asiatisk fiskesaus (ev. 2 ss soyasaus)
  • ½ ss chili flakes (ev. finhakkede frø fra 1 chili)
  • ½ ss sukker

Sånn gjør du:

Sett ovnen på 200 grader.

HELSTEKT:
HELSTEKT: "Beer can" kylling med asiatisk salat.

Lag tre kutt inn til benet i hvert kyllinglår. Bland alt til kryddermixen sammen med salt og matolje i en liten arbeidsbolle. Gni inn i kyllingen.

Drikk opp ⅔ av ølet og tre boksen opp i «rumpa» på kyllingen. Sett boksen opp rett med kyllingen på et stekebrett nederst i ovnen – og bak i 30 minutter på 200 °C.

Kutt alle grønnsakene til salaten i strimler, bortsett fra bønnespirer og cashews – som du lar være hele. Ha over i en salatbolle. Bland alt til dressingen i en liten arbeidsbolle.

Bland sammen alt til glazen i en liten arbeidsbolle. Ta kyllingen ut av ovnen og pensle med glaze. Stek videre i 10 minutter. Ta ut kyllingen og la den hvile litt før du skjærer i den. Vend dressingen inn i salaten. Legg kyllingen på fat sammen med salaten og dryss over fersk koriander.

Hvit sjokoladedrøm med Kvikk Lunsj og appelsin:

4 personer

  • 5 dl ferskpresset appelsinjuice (ev. klementin)
  • 2 g safran
  • 1 vaniljestang
  • 3 ss sukker

Kaffekrem:

  • 2 ½ dl fløte
  • 1,7 dl melk
  • 50 g sukker
  • 70 g ristede kaffebønner
  • 6 eggeplommer
  • 100 g smør
  • 310 g hvit sjokolade
  • 1 Kvikk Lunsj
HVIT: Sjokoladedrøm med Kvikk Lunsj og appelsin.
HVIT: Sjokoladedrøm med Kvikk Lunsj og appelsin.

Sånn gjør du:

Granité: Lag granité ved å koke opp ½ dl av appelsinjuicen i en kjele med sukker, safran og vaniljestang. Bland inn resten av juicen, hell over i en form og sett på frys. Når juicen er frossen, skraper du den til iskrystaller med en gaffel.

Kaffekrem: Kok opp fløten og melken til kaffekremen sammen med sukker og kaffebønner, trekk kjelen av varmen og la det trekke i 10 minutter. Sil av kaffebønnene. Visp sammen eggeplommene og tilsett den varme fløten mens du visper godt. Varm opp blandingen til rett under kokepunktet under konstant omrøring til fløten tykner. Pass på så det ikke koker. Smelt smør i en kjele, trekk kjelen til side, la det avkjøles litt og tilsett den hvite sjokoladen i biter. Rør til sjokoladen har smeltet og rør blandingen inn i fløtesausen.

Deretter kjøles den ned før servering slik at den tykner. Legg kaffekremen i bunnen av et glass, dryss over Kvikk Lunsj og ha appelsin- og safrangranité på toppen.