Norske Emilie Lein (16) har to millioner følgere på appen de færreste voksne har hørt om

Appen har over 500 millioner brukere over hele verden, og norske Emilie Lein (16) er blant de mer populære med sine to millioner følgere.

Emilie Lein lagde en konto på Musical.ly i 2016. Appen heter nå TikTok og er utrolig populær blant barn og unge. Selv om det er verdens mest nedlastede app, er det få voksene som vet hva den innebærer.

– Det er en app hvor du legger ut korte videosnutter der du enten mimer til en sang eller en morsom sketsj, forklarer TikTok stjernen Emilie til God Morgen Norge.

I hverdagen kan Emilie merke at hun blir gjenkjent på gaten, men sekstenåringen har et større fokus på skole og fotballkarrieren.

– Jeg satser på fotballen og jobber med skole, så TikTok er en fin plattform hvor jeg kan gjøre det jeg liker, sier Emilie og legger til at hun alltid har likt å holde på med skuespill men ikke har hatt tid.

Føler ikke noe press

Med to millioner følgere på appen føler hun ikke et press på å legge ut videoer. Lein syns bare det er en bonus at det er så mange mennesker som venter på at hun skal legge ut videoer på TikTok.

– Jeg lager bare videoer når jeg føler for det og når jeg har tid og synes det er gøy, forteller Lein.

Selv om Emilie er veldig populær på appen har hun også opplevd å få noe hat. Da tenker sekstenåringen at hun ikke lager videoer for andre, men fordi hun syns at det er gøy.

​TikTok-stjernen tror at grunnen til at hun har fått så mange følgere er fordi hun hele tiden har spilt på humor. Da appen het Musical.ly gikk det mest ut på å mime til sanger, men det var ikke helt Emilie sin stil. Hun ville vise gutter og jenter at det er ok å by på seg selv og skille seg ut.

Moren er med og styrer kontoen

Lein spiller mest på humor, men ikke alle liker den samme type humoren. Dette har ført til at Lein har også opplevd noen ubehagelige episoder på appen, men moren har hele tiden hatt konto sammen med datteren.

– Hvis det skjer noe upassende, eller folk kommer med hat så er hun rask med å slette det, sier Emilie Lein om moren som kontrollerer alt som skjer på kontoen.

Lein blir motivert hvis hun ser at folk er negative til det hun gjør. Det er fordi med to millioner følgere så skjønner hun at hun gjør noe riktig. Men hun har forståelse for at ikke alle takler hatkommentarene like bra, og syns det er viktig å si ifra hvis man ser ubehagelige kommentarer.

Det at det blant annet er åtteåringer på TikTok syns Lein er skremmende. Som på alle andre sosiale medier så vet man ikke hvilke folk som er på appen og hva man kan møte på. Emilie syns derfor det er viktig at foreldre er klar over hvilke apper barnet deres er på.

– Jeg oppfordrer alle voksne til å engasjere seg litt mer i hva ungene deres holder på med, avslutter 16-åringen.