Cecilie (31) ble svindlet etter Tinder-match: – Jeg ble innlagt på akuttpsykiatrisk

Cecilie trodde hun hadde funnet kjærligheten via datingappen Tinder, men endte opp med gjeld på over to millioner kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I flere måneder trodde Cecilie Schrøder Fjellhøy (31) at israelske Simon Leviev var kjæresten hennes. Fredag 4. mai 2018 sprakk boblen, idet to representanter fra American Express møtte opp på jobben hennes i London. Da innså Fjellhøy hva hun hadde blitt utsatt for. Hun politianmeldte saken i Norge, men opplevde å bli møtt med en kald skulder.

Det var VG som rullet opp og sist uke fortalte historien.

– Jeg får vite at jeg også kan bli anmeldt, fordi jeg har vært en del av det. Så til slutt må moren min bare få meg inn til legevakten, og få meg innlagt på akuttpsykiatrisk. For jeg er så langt nede at man ikke vet hva jeg kan komme til å gjøre med meg selv, sier Fjellhøy til God Morgen Norge.

Fjellhøy beskriver støtten fra moren som helt avgjørende for situasjonen.

– Jeg tror mamma har betydd alt. Jeg synes det er det som er så ille, for hva med de som ikke har hatt den støtten jeg har hatt?

Spennende og selvsikker person

I januar 2018 kom Fjellhøy i kontakt med Leviev, etter å ha «matchet» med ham på Tinder. Han utga seg for å være CEO i selskapet «LLD Diamonds», og sønn av billionæren Lev Leviev.

– Han spiller rollen utrolig godt. Jeg stilte ham spørsmål om hvorfor han hadde bilder på Tinder som er veldig flashy, og hva han ville få ut av det. Svaret var at han bare ville vise det som er livet hans. Han ville bare være åpen og ærlig om det, forteller Fjellhøy.

Deres første møte fant sted på et luksushotell i London. Fjellhøy fikk inntrykk av at han var en spennende og selvsikker person.

– Han har en aura rundt seg som oser av den personen han prøver å være, sier Fjellhøy.

Over to millioner kroner i gjeld

I månedene som fulgte traff de hverandre gjentatte ganger, og hadde daglige samtaler over telefon og i sosiale medier. Men idyllen skulle imidlertid ta slutt.

Leviev fortalte at han var utsatt for drapstrusler, og at han trengte hjelp fra Fjellhøy.

Han ba henne om å om å søke om et kredittkort han kunne låne, slik at han ikke etterlot seg digitale spor.

Se hele intervjuet med Cecilie Fjellhøy i videovinduet øverst i saken.

– Jeg følte på et umenneskelig press og trusler. Hvis jeg kunne hjelpe ham på en liten måte, ved å gi ham støtten han trengte til å gjøre jobben sin og reise rundt i Europa under mitt navn, så var det nesten verdt det. For å hjelpe ham rett og slett, sier Fjellhøy.

Håper svindleren får hjelp

Da hun i mai 2018 fant ut at alt var en løgn, og at hun var utsatt for svindel, hadde hun opparbeidet seg lån på over to millioner kroner.

– Jeg tror den uken jeg forsto det var den verste uken i livet mitt. Du mister ikke kun livet ditt totalt, på bakgrunn av den situasjonen du er i, du mister også tiltroen til mennesker. Og du mister en person du ga alt for. Du ga alt av deg selv, sier Fjellhøy.

Nå håper hun at svindleren får hjelp.

– Han har mange fiender der ute. Jeg tenker at han er syk, at han har gjort dette hele livet sitt, og at han må få hjelp. Hvis ikke tror jeg bare at han blir stilt til rette for dette, kommer i fengsel, for så å gjøre det samme igjen.

– Samfunnet må beskyttes mot ham, for jeg tror aldri han kommer til å stoppe, avslutter Fjellhøy.