Edvald Boasson Hagens trener, Fredrik Mohn (t.v) tror at 31-åringen er tilbake på startstreken under brosteinsåpningen i Belgia neste helg
Edvald Boasson Hagens trener, Fredrik Mohn (t.v) tror at 31-åringen er tilbake på startstreken under brosteinsåpningen i Belgia neste helg Foto: Junge, Heiko

Beordres til hvile etter sykdomsmell

– Vi er ikke bekymret, sier Edvald Boasson Hagens trener etter at Dimension Data-rytteren måtte bryte Volta ao Algarve.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Han følte seg litt bedre da han våknet i dag. Men å sykle ritt på dette nivået er for friske folk, ikke for de syke, så nå er det viktig at han tar helt fri noen dager, sier Fredrik Mohn til TV 2.

Han er treneren til Boasson Hagen og var med på beslutningen om å bryte rittet i Portugal etter den andre etappen på torsdag.

– Jeg var ikke helt i slag. Det er usikkert om det er noe magevirus, eller om jeg har fått i meg noe mat som jeg ikke tålte. For ikke å sette klassikerstarten i fare har jeg og laget bestemt oss for at jeg ikke starter i morgen, sa 31-åringen - som kom i mål nest sist, hele 26 minutter og 59 sekunder bak etappevinner Tadej Pogacar.

Ubeleilig

Dette sykdomsavbruddet kommer meget ubeleilig. Etter en 2018-sesong med mye motgang - der sykdom var en del av bildet - har 2019 startet meget solid. I sesongdebuten i Valencia i forrige uke syklet Boasson Hagen inn til seier på tempoetappen og han hadde den gule ledertrøya i tre dager.

– Edvald var i veldig bra slag etter Valencia og helt frem til dagen før Algarve. Han begynte imidlertid å føle seg dårlig på den første etappen i Portugal. Vår vurdering er at det ikke er vits i å kjøre seg helt i senk når man er i så bra form som han er nå. Det funker sjelden. Rittene som kommer i mars er enda viktigere enn dette. Derfor tok vi ham ut, forteller sportsdirektør i Dimension Data, Gino Van Oudenhove.

Det mener TV 2s sykkelekspert, Johan Kaggestad, er en riktig vurdering.

– Jeg er ikke engstelig. Alle må regne med å bli litt syke i løpet av en sesong. Edvald mister ikke den gode formen sin fordi han nå tar en pause på noen dager. Bare han får i seg litt mat så kommer han til å få en superkompensasjon. Da kan dette faktisk ha en positiv effekt, mener Kaggestad.

Til Belgia neste helg

Lørdag setter Boasson Hagen seg på flyet hjem til Oslo. Planen er at han trener lett på søndag hvis han føler seg i form til det. Hvis alt går som teamet rundt ham håper, så er han på startstreken under brosteinsåpningen i Omloop Het Niewsblad neste lørdag.Trener Fredrik Mohn er spent på fortsettelsen.

-Vi var klar over at Edvald var i bra form, men ikke så bra som han viste i Valencia. Det var veldig gøy. Nå skal han hjem og bli frisk, for de viktigste løpene er rett rundt hjørnet. Det blir spennende å se hva han kan få til i klassikerne, sier Mohn.