Solskjær: – Ferguson er velkommen til å ta en prat med spillerne

Ole Gunnar Solskjær bekrefter at både Jesse Lingard og Anthony Martial kan være tilbake mot Liverpool.

Se Manchester United – Liverpool søndag klokken 15.00

Manchester United kan bidra til å knuse Liverpools drøm om Premier League-tittelen dersom Ole Gunnar Solskjærs menn vinner søndagens storkamp mellom rivalene på Old Trafford.

Ole Gunnar Solskjær er klar over at oppgjørene mellom Manchester United og Liverpool betyr noe helt spesielt for fansen.

– Jeg har spilt en del av disse kampene selv, og vet betydningen av disse både for fansen, støtteapparatet og alle andre som er involvert. Men det er vår jobb å fokusere den energien over til prestasjoner når kampen starter på søndag. Jeg forstår at følelser er involvert, men vi må være fokusert og kontrollert, og samtidig kjempe, sa Solskjær på fredagens pressekonferanse.

Men Solskjær nekter å drive såkalt «mind games» før oppgjøret mellom rivalene. Men han ønsker Sir Alex Ferguson velkommen til å ta en prat med spillerne om hva oppgjørene mot Liverpool betyr.

– Nei, jeg tror ikke Jurgen Klopp vil lese hva jeg sier, og jeg kommer ikke til å lese hva han sier. Men Ferguson er velkommen til å ta en prat med spillerne, for vi vet alle hva det betydde for ham å gå forbi Liverpool (i antall seriemesterskap, red. anm), varslet Solskjær.

– Lingard og Martial kan rekke kampen
Han tenker ikke mye på at Manchester United kan bidra til å snyte Liverpool for ligatittelen denne sesongen.

– Jeg fokuserer ikke på de andre lagene, jeg fokuserer på oss og hva vi må gjøre for å oppnå det vi ønsker. Det er tre lag som kjemper om tittelen, og det er tre lag som kjemper om fjerdeplassen, mente Solskjær.

På spørsmål om han tror Tottenham kan vinne tittelen, svarer Solskjær følgende:

– Jeg involverer meg ikke så mye i det, men kanskje kan Spurs ta tittelen, mente han.

Nordmannen bekrefter at både Anthony Martial og Jesse Lingard, som begge gikk glipp av 2-0-seieren mot Chelsea i FA-cupen på grunn av skader, trolig er tilbake mot Liverpool.

– Jeg håper at Jesse Lingard blir okay til kampen, og tror Anthony blir okay. Men de har drevet rehabilitering de to siste dagene og har ikke vært involvert på trening. Vi tror kanskje Anthony blir klar, og håper Jesse blir klar, opplyste han.

Storstjernen Paul Pogba ble sittende på benken da Liverpool slo Manchester United på Anfield tidligere denne sesongen.

Nå kommer Pogba til å bli involvert – men Solskjær frykter at Liverpool vil sette «friemerke» på franskmannen på Old Trafford.

– Jeg har blitt spurt mye om det tidligere om det å bygge laget rundt Pogba, og jeg sa for noen år siden at han er en topp, topp spiller. Det er en spiller jeg alltid har likt, han er VM-vinner, en leder i garderoben, og en spiller som ønsker ballen hele tiden. Min idé var å få det beste ut av hans ferdigheter som en angripende midtbanespiller. PSG hadde frimerke på ham, og det vil også andre lag gjøre. Jeg vet ikke om Liverpool kommer til å gjøre det. Men om de gjør det, så har vi erfaring med det fra tidligere, og det skaper rom for andre, påpekte han.

– På tide å prestere på bortebane
Solskjær har ledet Manchester United til elleve seire, én uavgjort og ett tap på sine 13 første kamper som vikarmanager.

Nederlaget kom mot PSG i Champions Leauge. Solskjær er klar på at Manchester United må opp på et høyere nivå enn mot PSG for å ha muligheten til tre poeng mot Liverpool.

– Vi må prestere bedre enn mot PSG, det er vårt fokus. Det er en stor kamp mot et stort lag. Vi er ikke «underdogs» lengre, nå hyller de oss. Mot PSG presterte vi ikke på det nivået vi ønsket, selv om PSG skulle hatt en utvist på 0-0. Så vi må være fokusert hele kampen, på dødballer og alt. Slike kamper blir avgjort på små marginer, konkluderte han.

Og slo fast:

– Vi har slått Tottenham borte, Arsenal borte og Chelsea borte. Nå må vi prestere på hjemmebane også.

Artikkelen oppdateres!