Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I pressekonferansen som ble holdt fredag morgen får Sundby og Røthe spørsmål om russerens dytting av Johannes Klæbo etter torsdagens sprint.

– Han er flink til å jage opp temperaturen i sitt eget hode fram mot disse mesterskapene. Jeg tror han og Bolsjunov kommer til å jage opp hverandre, så jeg blir overrasket dersom temperaturen er lavere i morgen enn den var i går. Vi får kanskje holde oss litt unna i startfasen, så vi unngår de verste tilfellene, sier Sundby i pressekonferansen.

Videre forteller Sundby at han ikke er redd for russeren for lørdagens renn, heller tvert imot.

– Jeg har innmari sansen for fyren. Han er en herlig konkurrent. Han har et høyt spenningsnivå underveis, det går litt utover den ene og den andre. I går var det Johannes, men de klarte å komme seg bra ut av den og.

Røthe er enig med lagkameraten og beskriver «den russiske bjørnen» som en energisk type og tror ikke det blir problemer under lørdagens 30 km.

– Ustjugov er en artig fyr å gå imot. Han er en energisk type. Jeg tror det er greit å holde avstand et par plasser, men han er en real fyr. Jeg tror det skal gå veldig bra. Det er alltid litt klabb og babb i felt. Går det fort hele veien blir det flere uhell og klinsj underveis. Det blir nok ingen fare i morgen.

Kranglefanter

Landslagstrener Eirik Myhr Nossum mener guttene på landslaget vet godt hvordan man skal håndtere slike saker i felt.

– Lagmøtet kommer ikke i sin helhet til å handle om å holde seg unna russerne. Det er mye annet å ha fokus på. Min rutine i felt er mye dårligere, så de vet mye bedre hvordan de skal håndtere ulike situasjoner som oppstår. Vi skal ligge godt synlig foran i feltet. Det er mindre uhell der. Det kan fortsatt skje, men det er mindre risiko, sier treneren.

Sundby og Røthe synes russerens knuffing etter målgang ble lagt fram feil og at dette er ting som kan skje. Røthe mener det er lik temperatur hos alle.

– Det skjer mye og det er mye på spill. Alle er nok litt ivrig og det er kamp om posisjoner. Vi vet hvor viktig et sånn løp er. Det er ikke Ustjugov i seg selv som er kranglefant, det er like mye alle oss andre, sier Røthe.

– Temperaturen er generelt høy med fellesstart. Det er kamp om posisjoner og da er det mer knuffing og dytting underveis enn mange ser. Det er vi blitt vant til. De med størst vinnerinstinkt føler de har mest å tape. Ustjugov er en fantastisk konkurrent. Han er jækla real. Han gjør alt for å vinne, men han skjønner og at man må jobbe sammen, forteller Sundby.