Gjert: – Jakob setter verdensrekord på 3.25,98

Verken pappa eller agenten ser noen grenser for Jakob Ingebrigtsen (18).

Det var en elektrisk stemning i Team Ingebrigtsen etter at Jakob lekte seg med den etiopiske verdensrekordholderen Samuel Tefera i Tyskland onsdag kveld.

– Tefera kommer aldri til å slå Jakob i et viktig løp. Aldri, ropte Gjert i ekstase.

Og agenten til Team Ingebrigtsen, Daniel Wessfeldt, løp bort til Gjert og ga han en high five etter utklassingen.

– End of f... discussion, brølte Wessfeldt, tydelig rettet mot de i friidrettsmiljøet som ikke trodde yngstebror Ingebrigtsen kunne hamle opp med den ferske verdensrekordholderen.

Spår verdensrekord

Svensken som er en av de største agentene i friidrettsverdenen mener Jakob Ingebrigtsen i løpet av kort tid kan bli en av verdens mest kjente utøvere.

– Han kan bli så stor som helst. Men nå er det viktig at han holder føttene på bakken og gjør det han skal, sier Wessfeldt til TV 2.

Og det er det ingen fare med. Allerede klokka 07.00 dagen etter superløpet, var Jakob på tredemølla sammen med broder Filip.

Pappa Gjert har stålkontroll, og ser heller ingen grenser for hva yngstemann kan prestere.

– Han slår verdensrekordholderen innendørs. Kan Jakob sette verdensrekord?

– Ja, det tror jeg. Allerede i løpet av de neste par årene. 3.25,98, sier Gjert, og gliser.

Verdensrekorden til Hicham El Guerrouj er på 3.26.00. Og har i mange år blitt regnet som uslåelig. Men i Team Ingebrigtsen ser man ingen grenser.

– Med den progressjonen han har hatt, så skal det være mulig, sier Gjert.

Egen NIKE-kolleksjon?

Team Ingebrigtsen og spesielt Jakob har en stigende stjerne ute i Europa. I går stod guttene en halvtime og skrev autografer og tok selfies etter løpet. Populariteten til den norske brødretrioen har også nådd toppsjefen i Nike, som er utstyrssponsoren til Team Ingebrigtsen. Nå er de invitert over til USA for å diskutere om det skal lages en egen kleskolleksjon, og skodesign.

– Allerede om noen uker reiser alle tre over til Nikes hovedkontor og være med i en ny lansering, og snakke om å utvikle en egen sko, forteller Wessfeldt.

– Så det kan bli en Ingebrigtsen-kolleksjon?

– Ja, det kan det bli.

Gjert utdyper.

– Vi har snakket om å kanskje få et eget design på det tøyet som vi bruker hjemme i norden.

– Det må jo være litt stas?

– Nei, jeg bryr meg ikke om det. Det er noe guttene driver på med. Jeg er mest opptatt av at de skal prestere sportslig, sier Gjert, og innrømmer at han i utgangspunktet har sagt nei til at guttene skal reise til USA.

– Jeg er svært lite glad for det. Det er min laminerte plan som skal styre det her, og ikke hva Nike synes og mener hvor de skulle ha vært hen. Men nå har de gått med på å kutte opplegget med én dag, så da blir det nok kanskje tur til USA, humrer han.

Kan bli best betalt

Jakob har allerede den største kontrakten med Nike av alle norske friidrettsutøvere. Og Wessfeldt bekrefter at allerede til våren kommer Jakob til å kunne heve svært høye startpenger i Diamond League-stevnene han stiller opp i.

– Ja, he, he, jeg tror nok det skal være mulig å få opp tallene på de sjekkene allerede til sommeren, ler Wessfeldt.

Og mener det er Jakobs unike forhistorie som har gjort han til et fenomen som alle stevnearrangører vil ha en bit av. I kløpet av noen år tror Wessfeldt at han vil være et av friidrettens største merkevarer.

– Han er jo en av få som alle vet navnet på. Han skiller seg ut i en idrett der stort sett afrikanere har dominert de siste årene. Og han er mulig å markedsføre i den vestlige verden på en helt annen måte enn de fantastiske afrikanske utøverne.

– Det er en fantastisk interessant framtid vi går i møte her, sier Wessfeldt.

– Kan han bli den best betalte utøveren i Europa på sikt?

– Ja, det kan han. Absolutt.

Wessfeldt var i sin tid agent for Andreas Thorkildsen. Og har store stjerner som Abderaham Samba og Mutaz Barshim i stallen sin.

Lik TV 2 Sporten på Facebook